Rina Onur Şirinoğlu ile O An

Rina Onur Şirinoğlu ile Spyke Games'in kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Girişimcilikte yeni bir şeyler yaratmanın heyecanı, hızlı büyüme dinamikleriyle birleştiğinde ne gibi zorluklar karşımıza çıkıyor? Daha da önemlisi kurucular, bu zorluklar ile nasıl baş ediyor? Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz.

İkinci sezonun altıncı bölümüne Spyke Games kurucu ortağı ve CEO'su Rina Onur Şirinoğlu konuk oldu. Rina Onur Şirinoğlu ile Spyke Games'in kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Rina Onur Şirinoğlu, Spyke Games'i kurarken deneyimli girişimciler olan 5 kurucu ortağın birbirini çok iyi tanıdığını ve böyle bir başlangıcın en büyük avantajlardan biri olduğunu ifade ediyor.

Spyke başlarken de gözlerimi kapattım. Kimlerle bu işi yapmak istiyorum diye düşündüğümde dört tane diğer kurucu ortağımı seçip bu işe giriştik.  

Şirinoğlu, kurucu ekibinin birçoğu eskiden Peak Games çatısı altında yer aldığını hatırlatıyor. Spyke'da da ilk girişimi Peak Games'e benzer bir ekiple yola çıktıklarını ifade ediyor. Yaklaşık 10-12 senedir sektörde olduğunu belirten Rina Onur Şirinoğlu girişimciliğe adım atma hikayesini şöyle anlatıyor: 

24 yaşında bu işe ilk giriştiğim zaman gerçekten kariyer olarak bulunduğun noktadan çok tatminiyet hissetmediğim ve biraz da mutsuz olduğum bir yerdeydim. Aslında çok iyi bir şirkette çalışıyordum, çok kalifiye çok iyi insanlarla birlikte ortamlar, koşullar, her şey çok iyiyidi. Fakat ben Rina olarak tatminiyet hissetmiyordum. Çünkü yaptığım şeyin anlamını, etkisini, değerini hiçbir şeyini aslında göremiyor gibi hissediyordum. Gerçekten dünyaya, Türkiye'ye damga vurabilecek ve etkisi olabilecek işlerde bu tarz insanlarla birlikte çalışma isteği ve ihtiyacı vardı içimde. 

O sırada aklımda olan fikirlerle Sidar ile yollarımız kesişti ve Peak Games macerasına başladık. Benim de girişimcilik yolculuğum öyle başladı. 

Röportajda bu işe yeni başlayan girişimciler için girişimciliğin zorluklarına dikkat çeken Rina Onur Şirinoğlu şöyle konuştu: 

Dışardan okuduğumuz o başarı hikayelerinin sayısının en azından bir yüz katı kadar da başarısız hikayeler olduğunu bilmemiz lazım.

Bunun fiziksel ve mental zorluklar içeren uzun bir yolculuk olduğunu belirten Şirinoğlu, bu zorulukları aşmada takımın önemini vurguladı:

Bu bir takım oyunu. Burada tek başınıza bir kurucu ortak olarak hiçbir kuvvetiniz yok bir kurucu ortak ekibi olarak ise çok daha fazla kuvvetiniz var. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.