Bülten platformu beehiiv, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Social Leverage, Creator Ventures, Blue Wire Capital ve Contrarian Thinking Capital katılım gösterdi.
Bülten platformu beehiiv, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Bülten platformu beehiiv, A serisi yatırım turunda Lightspeed Venture Partners liderliğinde 12.5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna Social Leverage, Creator Ventures, Blue Wire Capital ve Contrarian Thinking Capital katılım gösterdi. 2021 yılında 4 milyon dolar yatırım alan beehiiv'in bu yeni yatırım ile birlikte toplam yatırım miktarı 16, 5 milyon dolara ulaştı. 

beehiiv'in öne çıkan verileri

Bülten yazımı ve dağıtımına yönelik özellikler sunan beehiiv, içerik üreticilerinin bültenlerden gelir elde etmesini sağlıyor. 2021'den bu yanan 7 bin 500 aktif bültene ev sahipliği yapan platform, 35 milyon tekil okura ve 350 milyon aylık görüntülenmeye ulaştı. Müşterilerden elde ettiği aylık abonelik ücreti ile yıllık tekrarlanan 3 milyon dolarlık gelire sahip olan girişim, 4 milyon dolar değerinde gelir oranıyla dikkat çekiyor. 

Bu alanın önde gelen girişimi Substack'in 35 milyon aktif kullanıcısı ve 2 milyon abonesi bulunduğunu düşünürsek, beehiiv'in gelecek vadettiğini söyleyebiliriz. Ancak beehiiv, son dönemde Podcast gibi farklı içerik türlerine odaklanan Substack'ten farklı olarak şu an için yalnızca bülten tarafında kalmayı planlıyor. Aynı şekilde abonelik ücretlerinden yüzde 10 komisyon alan Substack'in aksine, içerik üreticilerinin gelirlerine dokunmayı düşünmüyor. 

Organik büyüme ile ilerleyen beehiiv, ilk 12 ay boyunca kullanıcı kazanımı için herhangi bir ödeme yapmak durumunda kalmadıklarını belirtiyor. Günümüzde ise aylık büyümenin yüzde 90'ı ücretsiz

Şirket, önümüzdeki dönemde gözünü haber bültenleri için programatik bir reklam ağı geliştirmeyi planlıyor. Bu alandaki çalışmalarına altı ay önce başlayan beehiiv, ayda yaklaşık 50 bin dolar gelire ulaşmış durumda. Şu an için reklam içeriği reklamverenler tarafından sağlansa da, ilerleyen dönemde yapay zeka destekli öneri algoritmaları devreye girecek. Böylece bülten konuları ve reklamlar daha iyi bir şekilde eşleştirilirken, içeriğin uyarlanması için yazarların ses tonu öğrenilecek. Böylece okuyucuya daha iyi bir deneyim sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.