Ulaşım odaklı bir platform Rose Rocket, B serisi yatırım turunda Scale Venture Partners liderliğinde 38 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna Y Combinator ve kurumsal destekçilerin de dahil olduğunu belirtelim.
2021 yılında 25 milyon dolar yatırım alan Rose Rocket'ın bu yeni yatırım ile toplam yatırım miktarı 63 milyon dolara ulaştı. Girişimin aktardıklarına göre, iş ekosistemindeki lojistik şirketlerinin ve diğer kuruluşların sayısı bu iki yatırım turu arasında 47 kat arttı.
Rose Rocket, nakliye şirketlerinin müşterilerden gelen yük ve sevkiyat taleplerini işlemesi için bir ulaşım yönetimi sistemi (TMS) sunuyor. Bu kapsamda girişim, teslimat filosu yönetimi gibi pek çok farklı görevin de basitleştirilmesini sağlıyor.
Rose Rocket neler sunuyor?
Rose Rocket'ın platformu ile nakliye şirketleri, her bir müşterisi için web tabanlı bir portal oluşturabiliyor. Oluşturulan portalda müşteriler self-servis olarak sipariş verebiliyor. Bu da lojistik ekiplerinin iş yükünü azaltıyor.
Sevkiyat yola çıktığında ise müşteriler portaldaki harita üzerinden sevkiyatı takip edebiliyor. Aynı şekilde lojistik şirketinin sevkiyat hakkında portalda ek bilgiler yayınlaması da sağlanıyor. Böylece eğer sevkiyat ön görülen tarihten önce depoya ulaşacaksa, müşteriler bu konu hakkında bilgilendirilmiş oluyor.
Rose Rocket'ın lojistik şirketlerine sundukları bununla sınırlı değil. Platform, sevkiyat görevlilerinin nakliye verilerini kamyon sürücülerine gönderebilecekleri bir mobil uygulamaya sahip. Ayrıca girişim, arka ofis iş uygulamaları arasında manuel olarak veri kopyalama ihtiyacını azaltmaya odaklanan özelliklerle de karşımıza çıkıyor. Bu anlamda gözünü otomasyona çeviren Rose Rocket, lojistik şirketlerinin iş akışlarını hızlandırması için kodsuz (no-code) bir arayüz sunuyor.
Rose Rocket, aldığı yatırımı platformunun özelliklerini genişletmek için kullanacak. Kullanıcı kazanımını hızlandırmayı hedefleyen girişim, kurumsal şirketlerde ve geniş kamyon filolarında platformunun kullanılmasını yaygınlaştırılmayı planlıyor.
Bu arada girişimin binden fazla müşteriye sahip olduğunu belirtelim. Girişim, eğer mevcut büyüme hızını sürdürürse, üç yıl içinde yıllık 100 milyon dolar gelir elde etmeyi başarabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap