Google Dokümanlar için erişim istekleri, direkt olarak dosyada listelenecek

Google, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'da bir dosyaya kimin erişim talep ettiğini doğrudan görmeyi sağlayan önemli bir değişiklik yaptı
Google Dokümanlar için erişim istekleri, direkt olarak dosyada listelenecek

Google, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'da bir dosyaya kimin erişim talep ettiğini doğrudan görmeyi sağlayan önemli bir değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik küçük görünse de Google Dokümanlar'ı aktif olarak kullananlar için fazlasıyla kayda değer bir yenilik. 

Google'ın kendi blog yazısında paylaştığı bilgilere göre bundan böyle, kullanıcılar bir dosyaya erişim talebinde bulunduğunda, onaylayanlar dosyayı paylaşma veya talebi reddetme seçeneğini içeren bir e-posta alacak. Bu güncellemeyle, kullanıcılar talepleri dosya içinden inceleyebilecek ve yanıtlayabilecekler. Onaylayanlar, bekleyen bir erişim talepleri varsa "Paylaş" butonunun üzerinde bir bildirim noktası ve paylaşım iletişim kutusunun üst kısmında yeni bir başlık görecekler.

Onaylayan kişiler, kullanıcılar dosyalara erişim talep ettiğinde gönderilen mevcut e-postalar aracılığıyla erişim taleplerine yanıt vermeye devam edebilecekler. Bir onaylayıcı bir talebe yanıt verdiğinde "Bildir" onay kutusu seçilirse, erişim talebinde bulunan kullanıcı talebin durumunu içeren bir e-posta alacak.

Bu dosya içi erişim isteği istemi, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, PDF'ler gibi tüm Google Workspace dosya türlerinde kullanılabiliyor ve bugünden itibaren kullanıma sunuluyor. Söz konusu değişikliklerin, tüm Google Workspace müşterileri ve kişisel Google Hesapları olan kullanıcılar tarafından kullanılabileceği de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.