Chrome'un iOS sürümündeki yenilikler: Lens desteği, Harita ve Takvim entegrasyonları

Şirketin tanıttığı yeni özellikler arasında dahili Lens desteği, kolayca takvim etkinlikleri oluşturma, haritada adres görüntüleme ve daha iyi çeviriler sunma yer alıyor. 
Chrome'un iOS sürümündeki yenilikler: Lens desteği, Harita ve Takvim entegrasyonları

Google paylaştığı bir blog gönderisi ile Chrome'un iOS sürümüne eklenen yenilikleri tanıttı. Şirketin tanıttığı yeni özellikler arasında dahili Lens desteği, kolayca takvim etkinlikleri oluşturma, haritada adres görüntüleme ve daha iyi çeviriler sunma yer alıyor. 

Lens desteği 

Chrome'un iOS sürümündeki dahili Lens desteği. Kullanıcıların kendi kameralarını kullanarak arama yapmasını sağlıyor. Aslına bakarsanız şimdiye kadar tarayıcıda gördüğünüz bir görsele basılı tutarak Chrome'un iOS sürümünde arama yapmanız mümkündü. Ancak bu yeni güncelleme kapsamında bundan sonra kameranızla çektiğiniz yeni görselleri ve galerinizde yer alan mevcut fotoğrafları da arama için kullanma şansınız olacak. 

Bu yeni entegrasyon önümüzdeki aylarda yayına alınacak. Google Lens ile yolda gördüğünüz nesne, böcek ve bitkilerin ne olduğunu öğrenebiliyor, gerçek zamanlı tercümelerden yararlanabiliyorsunuz. 

Haritada adres görüntüleme 

Chrome'dayken haritada adres görüntüleme özelliği ise uygulamalar arası geçiş yapma dönemine son veriyor. Chrome'da belirlenen bir adrese basılı tuttuğunuzda karşınıza Chrome'ın sağ tarafında açılan mini Google Maps'te görüntüleme seçeneği çıkıyor. 

Google Takvim'e ekleme

Bu özelliklerin yanı sıra kolayca takvim etkinlikleri oluşturma da dikkat çeken bir özellik oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Chrome üzerinden doğrudan Google Takvim etkinlikleri oluşturabilecek. Böylece uygulamalar arası geçiş yapma ya da bilgileri kopyalama ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bu özelliği kullanmak için söz konusu tarihe basılı tuttuktan sonra karşınıza çıkan Google Takvim'e ekle seçeneğini tercih etmeniz yeterli. 

Yenilenen çeviri özellikleri 

Ayrıca sunulan yenilikler kapsamında Chrome, kullanıcıların sayfa içinde metnin belli bir kısmını seçerek Google Translate ile tercüme edebilmesini sağlıyor. Google yapay zeka sistemlerinin gelişmesiyle, çeviri özelliklerinin de ilerlediğini vurguluyor. Bununla beraber Chrome'un farklı dillerdeki sayfaları otomatik olarak belirlenen dile çevirebileceği de ifade ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.