Açık bankacılık girişimi Volt, 60 milyon dolar yatırım aldı

Volt, 2019 yılında Jordan Lawrence, Steffen Vollert ve Tom Greenwood tarafından faaliyete geçirildi. Volt, bir açık bankacılık girişimi olarak konumlanıyor.
Açık bankacılık girişimi Volt, 60 milyon dolar yatırım aldı

Fintech sektöründe faaliyet gösteren Volt, 350 milyon doları aşan değerleme ile 60 milyon dolar yatırım aldı. 60 milyon dolarlık yatırım turunu IVP ve CommerzVentures yönetti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında CommerzBank EQT Ventures, Augmentum Fintech PLC ve Fuel Ventures bulunuyor.

İngiltere merkezli şirket, Temmuz 2021'de gerçekleşen A Serisi yatırım turunda da 23,5 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni yatırım ise şirketin ABD ve Asya Pasifik ülkelerine açılması için kullanılacak.

Volt, 2019 yılında Jordan Lawrence, Steffen Vollert ve Tom Greenwood tarafından hayata geçirildi. Volt, bir açık bankacılık girişimi olarak konumlanıyor. Şirket, uygulama programlama arayüzleri (API) aracılığıyla ve belirli kurallar kapsamında bankaların sistemlerini doğrudan geliştiricilere açmasına izin veriyor.

Müşterilerin banka hesapları, kredi kartları, yatırım hesapları ve diğer finansal hesaplarını birleştirebiliyor ve tek bir girişle tüm bilgilere erişebilir olmasını sağlıyor. Müşterilerin farklı bankalar arasında para transferi yapmasını sağlıyor. Alternatif ödeme yöntemleri sunuyor.

Şirket, İngiltere, Avrupa ve Brezilya'daki 5 bin bankayla entegre çalışıyor. Volt'un müşterileri arasında Farfetch, Vestaire Collective, eToro, Shopify ve Worldpay gibi şirketler yer alıyor.

Volt'un rakipleri arasında 2021'de 130 milyon dolar yatırım alan TrueLayer bulunuyor. Bu yatırımdan sonra şirketin değerlemesi yaklaşık 1 milyar dolara yaklaşmıştı. Yatırım, Tiger Global Management ve Stripe liderliğinde gerçekleşmişti. Şirket, yeni yatırımın daha fazla kullanıcının açık bankacılık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak için kullanmayı planladığını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.