İngiltere, hükümet çalışanlarını gizli bilgileri ChatGPT ile paylaşmamaları konusunda uyardı

Birleşik Krallık Hükümeti, çalışanlarını, gizli bilgileri ChatGPT gibi yapay zeka sohbet robotları ile paylaşmamaları konusunda uyardı.
İngiltere, hükümet çalışanlarını gizli bilgileri ChatGPT ile paylaşmamaları konusunda uyardı

Daily Telegraph'ın haberine göre Birleşik Krallık Hükümeti, çalışanlarını, gizli bilgileri ChatGPT gibi yapay zeka sohbet robotları ile paylaşmamaları konusunda uyardı. Söz konusu gelişme, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın İngiltere'yi ulusal bir yapay zeka merkezi haline getirme misyonunu açıklamasından birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Hükümet yetkililerinin üretimsel yapay zeka ile nasıl çalışması gerektiğine dair bir dizi yönergesini içeren altı sayfalık bir belge sızdırıldı. Belgede, bu programların önyargılı çıktılar üretebileceği ve sorulara yanıltıcı sonuçlar verebileceği öne sürülüyordu.

"ChatGPT gibi yapay zeka sohbet robotları ile gizli bilgi paylaşmayın"

Habere göre, belgelerde çalışanlara gizli, hassas ya da hükümetin niyetini ortaya koyan ve kamuya açık olmayan bilgileri hiçbir şekilde bu araçlardan herhangi biri ile paylaşmamaları talimatı verildi. Ayrıca insanlar hakkında tanımlayıcı bilgileri ortaya çıkarabilecek kişisel verilerin de asla bu araçlarla paylaşılmaması gerektiği de belirtildi.

Söz konusu belge, Birleşik Krallık Hükümeti'nin, tüm dünyadaki yönetimler gibi, yapay zeka için hangi kural ve düzenlemelere ihtiyaç duyulacağını anlamaya başlamasıyla birlikte geldi. Zira yapay zeka, son dönemde tüm dünyanın gündeminde ve bu durum yeni düzenlemeleri de beraberinde getiriyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu da "AB Yapay Zeka Yasası" olarak bilinen ve yapay zeka için önemli bir dönüm noktası olan kuralları onaylamıştı. 2024 yılından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yasada, üretimsel yapay zeka geliştiricilerinin, sistemlerini ticari olarak piyasaya sürmeden önce incelemeye sunmaları, gerçek zamanlı biyometrik tanımlama sistemlerinin yanı sıra tartışmalı "sosyal puanlama" sistemlerinin yasaklanması gibi maddeler yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.