Güneş enerjisi odaklı fintech girişimi Yellow, 14 milyon dolar yatırım aldı

Yellow, 2018 yılında Mike Heyink ve Maya Stewart tarafından faaliyete geçti. Şirket, güneş enerjisi ve dijital cihazlar için varlık finansmanı sağlayıcısı olarak konumlanıyor.
Güneş enerjisi odaklı fintech girişimi Yellow, 14 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi Yellow, 14 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu Convergence Partners liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna Energy Entrepreneurs Growth Fund katıldı. Mauritius merkezli girişimin toplam yatırım miktarı 45 milyon dolara yükseldi. Yeni yatırım, şirketin Afrika Kıtası'ndaki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. 

Yellow, 2018 yılında Mike Heyink ve Maya Stewart tarafından faaliyete geçti. Şirket, güneş enerjisi ve dijital cihazlar için varlık finansmanı sağlayıcısı olarak konumlanıyor. Bunu Ofeefee adlı uygulamasıyla yapıyor. Yellow, 5 ülkede 400 binden fazla müşteriye sahip. Şirket, Malawi merkezli olarak kuruldu. Bu ülke, elektriğe en az erişime sahip ülkelerden biri. Buna paralel olarak şirketin kuruluş amacı da ülkeye güneş enerjisini getirmekti.

"Pay-as-you-go" gelir modelini kullanan Yellow, kullanıcıların günlük veya aylık olarak kullanılan enerji miktarına göre ödeme yapmalarını sağlıyor. Yani müşteriler sadece kullandıkları miktar veya hizmet için ödeme yapıyor.

Bu model, özellikle düşük gelirli ya da ulusal elektrik şebekesine erişimi olmayan bölgelerde yaygın olarak kullanılıyor.  Kişiler, ödemelerini tamamladıktan sonra mülkiyet haklarını elde ediyor. Bu şekilde, kullanıcılar daha düşük bir başlangıç maliyeti ile hizmet veya ürünlerden faydalanıyor.

Güneş enerjisi, Güneş'teki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi ile oluşan füzyon sürecinde ortaya çıkan ışıma enerjisi olarak tanımlanıyor. Güneş enerjisi sera gazı emisyonuna sebep olmadığı için temiz bir enerji kaynağı olarak nitelendiriliyor. Bu alanda çalışan girişimler, küresel ısınmanın etkilerini yaşadığımız bu dönemde oldukça dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.