Yerli mobil oyun girişimi Fuse Games, 2 milyon dolar yatırım aldı

İstanbul merkezli bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Fuse Games, tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Yerli mobil oyun girişimi Fuse Games, 2 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin en popüler alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. İstanbul merkezli bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Fuse Games, tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Fuse Games'in 2 milyon dolarlık yatırım turu, NFX ve Lakestar'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Fuse Games ekibi tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, aldığı 2 milyon dolarlık yeni yatırımı üzerinde çalıştıkları shooter oyunlarını geliştirmeye odaklanarak oyun kalitesini üst seviyelere taşımak için kullanacak.

Oyuncu deneyimini geliştirmek için yapay zekadan faydalanan Fuse Games, yapay zekanın gücünden yararlanarak oyun mekaniğini geliştirmeyi, oyuncu etkileşimlerini optimize ederek bireysel tercihlere ve beceri seviyelerine uyum sağlayan kişiselleştirilmiş oyun deneyimleri sunmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Akın Semih Şahan, Emre Ovacık, Umut Başaran, Yavuz Topçuoğlu ve Yerd Yerdan Bostan tarafından İstanbul'da kurulan Fuse Games, POGGIES UNLEASHED isimli bir mobil oyun üzerinde çalışıyor. 

Aldıkları yatırımın, oyun geliştirme süreçlerini hızlandıracağını ve yenilikçi yollar keşfetmelerini sağlayacağını düşündüklerini belirten Fuse Games CEO’su Akın Semih Şahan, oyuncular için benzersiz ve ilgi çekici deneyimler yaratmak üzerine nitelikli bir ekiple birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

İlk günden itibaren ekibin iş disiplininden, hızlı ürün geliştirme kapasitesinden ve stratejik planlama yeteneğinden çok etkilendiklerini dile getiren Lakestar’ın direktörü Beatrice Aliprandi ise Fuse Games ekibinin oyun geliştirme sürecini daha verimli hale getirecek ve oyuncu tecrübesinde devrim yaratacak yeni teknolojileri uygulama konusundaki başarısına da dikkat çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.