Tüketiciler, müşteri hizmetlerinde yapay zekaya karşı şüpheci yaklaşıyor

ABD'lilerin yüzde 90'ı müşteri hizmetleri için yapay zeka yerine insanları tercih ediyor.
Tüketiciler, müşteri hizmetlerinde yapay zekaya karşı şüpheci yaklaşıyor

Bilgisayarların insana benzer şekilde düşünme ve karar verme yeteneğine sahip olmasını sağlayan bir teknoloji olarak tanımlayabileceğimiz yapay zeka, her ne kadar "ütopik" bir kavram gibi algılansa da aslında artık günümüzün bir parçası olmuş durumda. Makine öğrenimi, doğal dil işleme ve benzeri algoritmaları kullanarak verileri analiz eden ve öğrenen bu teknoloji, son yıllarda fazlasıyla popüler hale geldi ve birçok sektörde kullanılmaya başlandı. Müşteri hizmetleri de bu sektörlerden biri.

Artık birçok firma, müşteri hizmetlerinde yapay zeka teknolojisini kullanarak, müşterilerine daha hızlı ve etkili bir hizmet sunuyor. Yapay zeka, müşteri sorularını otomatik olarak yanıtlayabiliyor, sorunları tespit edebiliyor, müşteri taleplerini yönlendirebiliyor ve hatta satın alma işlemlerini tamamlayabiliyor. Ancak avantajların yanı sıra yapay zeka teknolojisi müşteri hizmetleri sektöründe bazı dezavantajlara da neden olabiliyor. Örneğin; yapay zeka teknolojisi, insan faktörünü ortadan kaldırarak müşterilerin insanlarla etkileşim kurmasını engelliyor. Ayrıca, bazı müşteriler, yapay zeka teknolojisi ile etkileşime girmeyi tercih etmiyorlar. Bu da bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.