Microsoft, siber saldırıya uğradığını açıkladı

Haziran ayı başlarında Twitter'da Outlook'un 18 bin kadar kullanıcı için çöktüğüne dair şikayetler yer almaya başladı ve bunun bir DDoS saldırısı olduğu ortaya çıktı.
Microsoft, siber saldırıya uğradığını açıkladı

Eğer Microsoft'un Outlook, OneDrive veya Azure gibi hizmetlerinden birini kullanıyorsanız son zamanlarda hesaplarınıza girişte sorunlar yaşamış veya birilerinin sizin hesabınıza girmeye çalıştığını fark etmiş olabilirsiniz. Zira haziran ayının başından beri, aktif olarak kullanmasam bile düzenli aralıklarla Microsoft hesabımın ele geçirilmeye çalışıldığını görüyorum. Hatta bu yüzden, Microsoft ekibinden gelen e-postada hesabımın kapatılacağı bile bildirildi, bir şekilde hesabı daha güçlü hale getirerek bu sorundan kurtulmayı başardım.

Son dönemde Microsoft hizmetlerini kullanan birçok kişi benzer problemleri yaşıyordu, bu nedenle şirketten konuyla ilgili açıklama geldi. Associated Press'te yer alan bir habere göre, haziran ayı başlarında Twitter'da Outlook'un 18 bin kadar kullanıcı için çöktüğüne dair şikayetler yer almaya başladı ve bunun bir DDoS saldırısı olduğu ortaya çıktı. Microsoft da paylaştığı bir blog yazısında saldırıyı kabul etti ve gelecekte bu tür saldırılara karşı korunmak için bazı teknik ayrıntılar ve öneriler sundu.

Söz konusu açıklamada, şirketin durumu kontrol altına alıp almadığından ya da saldırının bitip bitmediğinden bahsedilmedi.

Şirket, müşteri verilerine erişildiğine veya gizliliğinin ihlal edildiğine dair hiçbir kanıt görmediklerini söyledi. Ancak kendi hesabıma farklı bir konumdan giriş yapıldığını gördüğüm için açıkçası bu açıklamadan pek de emin olamıyorum. Microsoft, Associated Press ile paylaştığı bir açıklamada, teknoloji devi saldırılardan Anonymous Sudan'ın sorumlu olduğunu doğruladı. Saldırılardan kaç Microsoft müşterisinin etkilendiği veya etkinin küresel olup olmadığı ise paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.