Basefunder kitle fonlama platformu, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kitle fonlama platformu Basefunder, aralarında Jamal Fayoumi, Nezih Sipahoğlu, Yahya Acun ve Ertan Aksu’nun da bulunduğu melek yatırımcılardan 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Basefunder kitle fonlama platformu, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kitle fonlama platformu Basefunder, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını açıkladı. Şirketin haziran ayında kapattığı yatırım turuna, aralarında Jamal Fayoumi, Nezih Sipahoğlu, Yahya Acun ve Ertan Aksu’nun da bulunduğu melek yatırımcılar katıldı.

2022 yılında Mehmet Dolgan tarafından kurulan Basefunder, mevcutta paya dayalı faaliyet gösteren kitle fonlama platformu olup 2021 yılında çıkan tebliğ çerçevesinde de "Borçlanmaya Dayalı Kitle Fonlama" faaliyetleri için tüm hazırlıklarını tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu.

Basefunder'ın paya dayalı kitle fonlama faaliyetleri kapsamında, bugüne kadar 5 girişimden 3 tanesi başarılı bir şekilde kitle fonlaması turunu tamamladı. 2 girişimin fonlaması ise halihazırda devam ediyor. Fonlaması devam eden girişimlerden Kampüsfon eğitim kurumları ile mezun dernekleri ve vakıflarının aidat, bağış, burs ve fon toplama süreçlerini yönetmesini sağlıyor. Diğer bir girişim olan Torock ise katlanabilir e-skuter üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.