Epic'in MetaHuman Animator aracı, iPhone ile hiperrealistik animasyonlar üretiyor

MetaHuman Animator, iPhone'la bir oyuncunun tüm yüz mimiklerini yakalarken, bunları Unreal Engine'ın hiperrealistik MetaHuman'ına dakikalar içinde aktarıyor.
Epic'in MetaHuman Animator aracı, iPhone ile hiperrealistik animasyonlar üretiyor

Epic Games, iPhone gibi basit bir cihazla bir oyuncunun tüm yüz mimiklerini yakalayan ve bunları Unreal Engine'ın hiperrealistik MetaHuman'ına dakikalar içinde aktaran yeni MetaHuman Animator isimli yeni aracını geliştiricilerin kullanımına açtı.

Aslında bu araç ilk olarak mart ayında oyun geliştiricileri konferansı GDC 2023'te duyurulmuştu. Şirket bugün aracın kullanıldığı yeni bir video yayınladı. Şirketin 3Lateral ekibinin ürettiği bu video, aracın yeteneklerini ortaya çıkarmak için hazırlandı. Mika Antić'in bir şiirine dayanan monologu canlandıran Radivoje Bukvić oyunculuğu dikkat çekiyor. 

Bununla beraber yüz ifadelerinin nasıl algılandığını gösteren kısa bir video da yayınlandı. Aracın en önemli özelliklerinden biri hızlı üretim gerçekleştirebilmesi. Animasyon, GPU donanımı kullanılarak yerel olarak üretiliyor ve animasyonun son hali dakikalar içinde ortaya çıkmış oluyor. 

Bu noktada performansların yakalanması için stüdyoda yapılan çalışmalar daha verimli hale gelmiş oluyor. Çekimlerin sonuçları daha hızlı görüntülenebilirken, mimikler bir MetaHuman karakterine birkaç tık ile yerleştirilebiliyor. Şirketin paylaştıklarına göre, sistem, oyuncunun performansındaki sese göre, karakterin dilini canlandıracak kapasiteye sahip.

Bu arada Epic'in Live Link Face iOS uygulamasının yayına alınmasıyla, 2020'den bu yana iPhone kullanarak performans yakalama özelliğinin Unreal Engine'da yer aldığını belirtelim. Bu yeni gelişmeyle birlikte söz konusu özellik, MetaHuman teknolojisiyle buluşuyor. iPhone 12 ve üzeri modellerde çalışan MetaHuman Animator, başa monte edilen dikey stereo kamera sistemlerinde de (HMC) kullanılabiliyor. 

MetaHuman'ı bir an önce kullanmak isteyenler, ekibin hazırladığı eğitim videosunu izleyebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.