Turkcell’in bulut depolama hizmeti lifebox, 2 milyon ücretli aboneye ulaştı

Turkcell tarafından aktarılan bilgilere göre lifebox, toplamda 8 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. Platformun ücretli abone sayısı ise 2 milyona ulaştı.
Turkcell’in bulut depolama hizmeti lifebox, 2 milyon ücretli aboneye ulaştı

Turkcell’in kişisel bulut depolama hizmeti olarak karşımıza çıkan lifebox'ı geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Turkcell, yaklaşık 7 yıldır aktif olarak hizmet veren lifebox'ın güncel verileri ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Turkcell tarafından aktarılan bilgilere göre lifebox, toplamda 8 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip.

lifebox'ın 8 milyon kayıtlı kullanıcısının 2 milyonunun ise ücretli abone olduğunu da ekleyelim. Fotoğraf, video, rehber, müzik ve ofis dosyalarını dijital olarak saklamanızı sağlayan bir servis olarak hizmet veren lifebox'a bugüne kadar yaklaşık 15 petabayt (PB) boyuttaki 8,6 milyar adet dosya yedeklendi. 1 petabayt’ın yaklaşık 10 bin saatlik video içeriğine denk geldiğini de ekleyelim. Kısacası bugüne kadar lifebox'a 150 bin saatlik videoya eş değer dosya yedeklendi.

Turkcell'in paylaştığı bilgilere göre lifebox'a yedeklenen dosyalari Turkcell’in veri merkezlerinde 1’i asıl 2’si birebir aynı olmak üzere 3 kopya halinde uçtan uca güvenlikli bir şekilde yedekleniyor. lifebox, otomatik yedekleme, verilerini orijinal kalitede saklanabilmesi ve yedeklenen fotoğraflar arasından otomatik hikayeler oluşturma gibi özelliklere sahip.

lifebox'ın yapay zeka desteğine sahip olduğunu da paylaşalım. Platform, sunduğu yapay zeka desteği ile birlikte fotoğraflardaki yüz ve objeleri de tanıyabiliyor. Ücretsiz olarak da kullanılabilen lifebox, toplamda 6 farklı paket sunuyor. Aylık 7 TL'den başlayan lifebox abonelik ücretleri, 60 TL'ye kadar çıkıyor. Son olarak lifebox'ın Google Drive, iCloud, Dropbox ve Microsoft OneDrive gibi önemli rakiplere sahip olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.