Elektrikli araç satışları için 2023 beklentileri

2023’ün ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları yıllık yüzde 32 arttı. Elektrikli araç satışlarının 2023 sonuna kadar 14,5 milyon adede ulaşması bekleniyor.
Elektrikli araç satışları için 2023 beklentileri

Elektrikli araçlar, son on yılda otomotiv sektöründe yükselen bir trendlerinden biri. Günümüzde fosil yakıtların azalması ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri, elektrikli araçlara olan ilgiyi artırdı. Elektrikli otomobil satış rakamları, yarı iletken çip kıtlığı da dahil olmak üzere Covid-19 pandemisi ve tedarik zinciri zorluklarına rağmen yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Elektrikli araç pazarındaki satışların oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün. Yapılan araştırmalara göre çevreci bir yaklaşımın benimsenmesi ile artan talep sonucunda, 2023’ün ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları yıllık yüzde 32 arttı. İlk 3 ayda dünyada her satılan 7 otomobilden biri elektrikli oldu. Elektrikli araç satışlarının 2023 sonuna kadar 14,5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.