Risk yönetim yazılımı geliştiren Blackbird, 20 milyon dolar yatırım aldı

Şirket, 2017 yılında Naushad UzZaman ve Wasim Khaled tarafından kuruldu. Risk yönetim yazılımı geliştiren Blackbird, organizasyonlar için riskleri tanımlıyor.
Risk yönetim yazılımı geliştiren Blackbird, 20 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka şirketi Blackbird, 20 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Ten Eleven Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Dorilton Capital, Generation Ventures StartFast Ventures ve Trousdale Ventures katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 30 milyon dolara çıktı. 

Şirket, 2017 yılında Naushad UzZaman ve Wasim Khaled tarafından kuruldu. Blackbird, risk yönetim yazılımı geliştiriyor. Organizasyonlar için riskleri tanımlıyor. Aynı zamanda geliştirdiği yazılımlar risklerin analiz edilmesi, izlenmesi ve yönetilmesi için de kullanılıyor. Blackbird, riskleri belirliyor ve önceliklendiriyor.

Risklerin olası etkilerini ve olasılıklarını değerlendiriyor. Riskleri izlemek ve raporlamak için önleyici tedbirler geliştiriyor. Şirketin amacı; organizasyonların riskleri daha iyi anlamalarına, kaynakları etkili bir şekilde yönetmelerine ve olumsuz etkileri minimize etmelerine yardımcı olmak. 

Blackbird'ün ilk ürünü online platformlarda zararlı grupların davranışlarını ve etkileşimlerini analiz eden bir yazılımdı. Bu yazılım, ABD Savunma Bakanlığı tarafından kullanıldı. Ayrıca web siteleri üzerindeki online propaganda ve etki kampanyalarını analiz ettiği de biliniyor. Girişim, covid-19 pandemisinde odağını kurumsal şirketlere kaydırdı. 

Risk yönetimi yazılımı sektörünün 2030 yılına kadar yaklaşık 87 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Şirketin rakipler arasında Graphika, Logically ve Cyabra yer alıyor. Söz konusu yazılımlar, krizlerin etkilerini analiz ediyor, kaynakları yönetiyor ve krizle başa çıkmak için önleyici ve tepki planları geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.