Siber güvenlik sektöründe yapay zekanın rolü

Bireyler, kuruluşlar ve hükümetler için kritik bir konu haline dönüşen siber güvenlik, son dönemde yapay zeka ile entegre sektörlerden biri haline dönüştü.
Siber güvenlik sektöründe yapay zekanın rolü

İnternet ve diğer bilgi teknolojileri sistemlerinin, ağların ve cihazların kötü niyetli saldırılara karşı korunmasını sağlamak için alınan önlemlerin bütünü olarak tanımlayabileceğimiz siber güvenlik kavramı, günümüzde artan dijitalleşme ve internet kullanımı nedeniyle hayati önem taşıyor. Siber güvenlik tedbirleri, bilgisayar ağlarına ve diğer dijital cihazlara, bilgi ve verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini korumak için alınırken; siber suçların, siber casusluğun, kimlik avı saldırılarının ve diğer kötü niyetli faaliyetlerin engellenmesi için önem teşkil ediyor.

Bireyler, kuruluşlar ve hükümetler için kritik bir konu haline dönüşen siber güvenlik, son dönemde yapay zeka ile entegre sektörlerden biri haline dönüştü. Bu teknoloji, siber güvenlik uzmanlarının daha hızlı ve daha etkili bir şekilde tehditleri tespit etmelerine ve önlem almalarına yardımcı olabilecek bir potansiyeli de açığa çıkarıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.