OpenAI rakibi Mistral, 113 milyon dolar tohum yatırım aldı

Mistral AI'ın 113 milyon dolarlık tohum yatırım turu Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşti.
OpenAI rakibi Mistral, 113 milyon dolar tohum yatırım aldı

Teknoloji dünyasının en başarılı markalarından biri haline gelen OpenAI'ın ChatGPT ile birlikte önemli bir başarı yakaladığını geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. ChatGPT başarısı büyük markalar ve girişimleri de üretimsel yapay zeka alanına çekti. 

OpenAI rakibi bir girişim olarak karşımıza çıkan Fransa merkezli Mistral AI, yatırım aldığını duyurdu. Mistral AI tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 113 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 260 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Mistral AI'ın 113 milyon dolarlık tohum yatırım turu Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners haricinde ise Xavier Niel, JCDecaux Holding, Rodolphe Saadé, Motier Ventures, La Famiglia, Headline, Exor Ventures, Sofina, First Minute Capital ve LocalGlobe da katıldı.

Mistral AI tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin hissedarları arasında Fransa merkezli yatırım bankası Bpifrance ve teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Eric Schmidt de yer alıyor.

Mistral AI kurucuları

113 milyon dolarlık tohum yatırım ile ilgili en ilginç detay ise Mistral AI'ın sadece birkaç hafta önce kurulmuş olması. Mistral AI daha önce DeepMind, Meta ve Google gibi önemli şirketlerin yapay zeka birimlerinde çalışan Timothee Lacroix, Guillaume Lample ve Arthur Mensch tarafından Paris'te kuruldu. 

Yapay zeka odaklı çözümler geliştirme hedefi ile kurulan Mistral AI, yazı tabanlı ilk üretimsel yapay zeka aracını 2024 yılında kullanıma sunmayı hedefliyor. İlerleyen dönemde üretimsel yapay zeka alanına odaklanan pek çok yeni girişimin karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.