Netflix, ilk canlı spor yayınına hazırlanıyor

Netflix, profesyonel golf oyuncuları ve Formula 1 sürücülerinin yer alacağı ünlüler golf turnuvası oluşturmak için görüşmeler yapıyor.
Netflix, ilk canlı spor yayınına hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen dijital yayıncılık platformlarından Netflix, The Wall Street Journal'ın haberine göre önümüzdeki sonbaharda ilk canlı spor yayınına hazırlanıyor. Konu hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eden kişilere göre Netflix, profesyonel golf oyuncuları ve Formula 1 sürücülerinin yer alacağı ünlüler golf turnuvası oluşturmak için görüşmeler yapıyor.

Görüşmelerin henüz ilk aşamalarında olduğu söyleniyor ancak fikir hayata geçerse etkinlik bu sonbaharda Las Vegas'ta gerçekleşebilir. The Wall Street Journal'a demeç veren kaynaklar, turnuvada muhtemelen, Formula 1 motor yarışlarına odaklanan Drive to Survive ve PGA Tour'un perde arkasını anlatan Full Swing gibi Netflix programlarından ünlülerin yer alacağını söyledi.

Netflix'in bu hamlesi daha önemli spor etkinliklerini içeren ek anlaşmaların önünü açabilir ve bu da platformun kullanıcı tabanını artırmasına yardımcı olabilir. Ancak canlı spor yayınlarına ciddi bir giriş yapmak, pahalı yayın haklarını güvence altına almak anlamına geliyor ve bu da hiç şüphesiz Netflix'in ürettiği diğer içeriklerden bu alana para aktarmasını gerektirecek.

Aslında Netflix, daha önce bir canlı yayın girişiminde bulunmuş ve bu girişim pek de iyi sonuçlanmamıştı. Nisan ayında Love is Blind canlı buluşma programı o kadar başarısız oldu ki, servis programın canlı yayınını tamamen iptal etti. Ancak platform bunun yanı sıra Chris Rock'ın komedi programını herhangi bir aksaklık olmadan yayınlamayı başardı.

Netflix eş CEO'su Ted Sarandos daha önce spor canlı yayınları konusunda çok da istekli olmadıklarını belirtmişti. Sarandos, büyük spor yayınlarını kiralamayı kârlı bulmadıklarını; spor karşıtı olmadıklarını, sadece kâr yanlısı olduklarını söylemişti. Ancak Netflix'in şimdiki hamlesi bunun tersini gösteriyor gibi duruyor. 

Bu alanda aslında diğer şirketler tarafından daha önce çok fazla adım atıldı. Amazon Prime Video, 2017 yılında canlı spor yayınlarını başlatmış ve 50 milyon dolar değerindeki bir anlaşmayla 2017 NFL sezonu boyunca NFL'in "Thursday Night Football" maçlarının bazı bölümlerini yayınlamıştı. Apple TV+ da birinci lig futbol maçlarını yayınlama hakkını satın alarak canlı profesyonel spor içeriklerini yayınlarına ekledi. Bizde ise Exxen ve beIN Connect gibi platformlarda canlı maç yayınlarını izlemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.