Kullanıcılara tek mobil şube ve kartla tüm finansal süreci tek yerden yönetebilme imkânı sunan girişim: MARS

Emrah Kaya, Burcu Bekdaş ve Eray Yüksek tarafından hayata geçirilen MARS ile kullanıcıların tanımladıkları tüm kartların limitleri MARS kartta birleştiriliyor, böylece kişiler tek seferde ve tek yerden tüm finansal ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.
Kullanıcılara tek mobil şube ve kartla tüm finansal süreci tek yerden yönetebilme imkânı sunan girişim: MARS

Emrah Kaya, Burcu Bekdaş ve Eray Yüksek tarafından hayata geçirilen fintech girişimi MARS, kullanıcılara tek bir mobil şube ve kartla tüm finansal yaşamlarını tek yerden yönetebilme imkânı tanıyor. MARS ile yaratılan ekosistemde kullanıcılar, tamamen kendilerine göre seçip özelleştirdiği ve ihtiyaçlarına göre tasarladıkları bir evrene sahip oluyor. 

Tüm kartlar tek yerde birleştiriliyor

MARS kullanıcıları harcamalarının ve paralarının kontrolünü kendi ellerinde tutuyorlar. MARS ile kullanıcıların tanımladıkları tüm kartların limitleri MARS kartta birleştiriliyor, böylece kişiler tek seferde ve tek yerden tüm finansal ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.

MARS'lılar, kendi aralarında para transferi yapabiliyorlar, diledikleri ATM’den MARS fiziksel kartlarıyla ya da QR kodla herhangi bir komisyon ödemeden para çekebiliyor ve QR kod ile ödeme yapabiliyorlar.

MARS, kullanıcılarına içerisinde lezzet, moda, kahve, teknoloji, seyahat, gurme, abonelik ve keyif olarak sekiz farklı koloni ve kategorize edilmiş kampanyalar da sunuyor. Kullanıcıları, aynı zamanda marka indirimleri ve MARS Miles avantajlarına da sahip olabiliyor. 

MARS'ın üyelik modelleri

MARS üyeliklerinde üç tip segment var: Prime, Platinium veya Titanium Metal. MARS Titanium Metal üyeleri 16 gram saf metalden üretilen kartlarıyla lounge, fast track, özel şoför gibi avantajlara sahip oluyorlar. MARS, MasterCard Gümüş logosuna sahip kartlarıyla kullanıcılar 20’den fazla ülkede yüzlerce avantajlardan faydalanabiliyorlar, tüm dünyada alışveriş yapabiliyor ve ATM’lerden para çekebiliyorlar. MARS'lılar Miles cüzdanlarındaki milleri istediği zaman dönüştürüp TL cüzdanlarına ve hesaplarına aktarabiliyor. MARS millerde zaman aşımı bulunmuyor. MARS kullanıcıları 300’den fazla markada hatta bankacılık işlemlerinde bile MARS Miles kazanıyor.

Bankacılık sisteminde yer alan gelir modelleri MARS için de geçerli. Buna ek olarak MARS uygulamasında 3 farklı üyelik modeli yer alıyor. Aylık abonelik yöntemiyle kullanıcılar erişmek istedikleri programlara göre ödeme yapıyorlar.

MARS’ın ekibi, önemli bir bölümü bankacılık ve pazarlama sektörlerinde uzun yıllar görev yapmış olan 25 kişiden oluşuyor. MARS’ın CEO’su Ahmet Baş, 30 yıl İş Bankası deneyimli, Maksimum kart programını yönetmiş bir isim. MARS’ın Pazarlama Direktörü Elif Sükan Sönmez 16 yıllık bankacılık, 3 yıllık startup tecrübesine sahip bir isim. En büyük ekibi ise MARS’ın yazılım ve product ekibi oluşturuyor.

MARS'ın kuruluş hikayesi

Emrah Kaya ve Burcu Bekdaş

Emrah Kaya’nın 2001 yılında gençlik iletişimi şirketi olan Youth’u kurarak başladığı girişimcilik hayatı, zaman içerisinde gençlere dokunan projeleri hayata geçirmekle devam etti. Bu alanda gördüğü fırsatları gençlere de fayda sağlayacak projeler haline dönüştürdü. Girişimcilik serüveni boyunca markalar ile gençleri buluşturmaya ve gençlerin hayatına dokunmaya çalıştı. Emrah Kaya ve Burcu Bekdaş’ın yolları, gençlerin güçlendirilmesi ve enerjisinin toplumsal faydaya dönüştürülmesi amacıyla kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda kesişti. MARS’ın fikri de o yıllarda filizlenmeye başladı. MARS, kurucularının önceki deneyimleri ve geleceğe yönelik bakış açılarıyla ortaya çıktı. Youth çatısı altında bugünün ve geleceğin bankacılık müşterisi olacak genç yetişkinlerin finansal alanda daha değerli hissetme ihtiyaçlarının olduğu ve karşılanmadığını fark ettikleri odak grup çalışmalarının sonucu MARS fikri gelişti.

MARS, kurucularının yatırımları dışında bir tohum yatırım alarak kullanıcı kazanımı, ürünü daha da geliştirme, fintech oyuncuları içerisinden önemli satın almalar yapma ve yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

MARS ilk yılında Türkiye’de 155 bin aktif kullanıcıyı hedefliyor. MARS, Türkiye’de kullanıcılarıyla buluştuktan sonra sonbahar aylarında Avrupa’ya açılmayı hedefliyor.

Son olarak MARS ekibi şunları söylüyor:

Neobank'ların dünyada katma değerli hizmetler sunmanın yanında her şeyi ücretsiz sunmaya çalışan iş modelleri oldu. Oysaki banka müşterilerine baktığımızda geleceğin müşteri grubunun geleneksel bankacılıktan uzak fakat neobank'lar arasında da ayrıcalıklı hizmet almayı tercih edenlerle büyüyecek. MARS tam olarak bu alana odaklanıyor ve MARSlıların Neobank'lar arasında kendini en değerli hisseden kullanıcı grubu olması için kendi stratejilerini geliştiriyor.

Bu amaçla MARS, geleneksel bankacılık ihtiyaçları arasında varolan ve yeni nesil finansal dünyaya taşınması gereken tüm alanlarda yatırımlarını ve iş birliklerini sırayla hayata geçirecek. Mil programları, e-ticaret platformları, mikro-krediler, gömülü finans uygulamaları, kripto varlıklar, yatırım ve kullanıcılarına getiri kazandıran çözümler MARS’ın öncelikli yatırım alanlarını oluşturuyoruz.

Uygulamayı şu anda App Store ve Google Play Store'dan indirmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.