Blockchain tabanlı yapay zeka hesaplama protokolü Gensyn, a16z liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı

Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen bu yatırım turu ile birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 50 milyon dolara ulaştı.
Blockchain tabanlı yapay zeka hesaplama protokolü Gensyn, a16z liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain tabanlı yapay zeka hesaplama protokolü Gensyn, A serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılanlar arasında CoinFund, Canonical Crypto, Protocol Labs ve Eden Block yer aldı.

Harry Grieve ve Ben Fielding tarafından kurulan Gensyn, geliştiricilerin daha küçük veri merkezlerinde, kişisel oyun bilgisayarlarında ve diğer bağlı donanımlarda yapay zeka sistemleri geliştirmelerini sağlıyor. Bu geliştiriciler protokole talebe dayalı olarak ödeme yapıyor. Girişim, aracıları ortadan kaldıran bir kriptografik doğrulama ağı kullanıyor. Böylece kullanıcılar, protokol üzerinden paylaşılan makine öğrenimi işinin doğru bir şekilde tamamlandığını anlayabiliyor. 

Bu yeni yatırım turu ile birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 50 milyon dolara ulaştı. Girişim, yatırımı, protokolün tanıtımının hızlandırılması ve iş gücünün artırılması için kullanacak. 

Ben Fielding'in aktardıklarına göre, yapay zekanın potansiyelinin gerçekleştirilmesi için büyük bir hesaplama gücüne gerek duyuluyor. Yeni çağın elektriğinden yararlanan Gensyn ise bunu sınırsız ölçekte ve adil piyasa fiyatlarında herkesin kullanımına sunuyor. Böylece hemen hemen herkesin yapay zeka geliştirme süreçlerine katkı sunması sağlanarak yapay zeka teknolojisinin önyargılı olmasına karşı önlem alınmış olacak. 

Harry Grieve ise merkeziyetsiz ağlarda, değerin arz ve talebin bir fonksiyonu olarak ağa yansıdığını vurguladı. Daha önce yeterince kullanılmayan donanımların, birbirine bağlanabilmesi ise bilgi işlem arzını artıracak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.