Sağlık girişimi Laudio, 13 milyon dolar yatırım aldı

Laudio, 2018 yılında CJ Floros, Russ Richmond ve Tim Darling tarafından faaliyete geçti. Şirket, sağlık kurumları için iş yönetim yazılımları geliştiriyor.
Sağlık girişimi Laudio, 13 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Laudio, 13 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Define Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında 406 Ventures, InHealth Ventures, MemorialCare Innovation Fund ve TeleTracking Technologies yer aldı.

Yatırım sonrası Define Ventures'ın Girişim Ortağı A.G Breitenstein'ın Laudio'nun yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. Şirket, yeni yatırımı tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanları için çözümler geliştirmek amacıyla kullanacak. 

Laudio, 2018 yılında CJ Floros, Russ Richmond ve Tim Darling tarafından faaliyete geçti. Sağlık kurumları için iş yönetim yazılımları geliştiriyor. Sağlık kurumlarının satış, operasyon, hizmet süreçleri gibi tüm bu aktivitelerin birbiri ile iletişimini ve sağlık kurumu içerisinde etkileşimi sağlıyor. Tekrarlayan işleri otomatik hale getiriyor. Şirketin temel amacı tıbbi hizmetlerin daha kaliteli verilmesi, zaman kaybını önleme, çalışanlar arasında iletişimi kolaylaştırmak. 

Bir işin aşamalarını sistemsel olarak dijital ortamda yönetmenizi sağlayan yazılımlar olarak tanımlanan iş yönetim yazılımları sağlık sektöründe ön plana çıktı.

Covid-19 pandemisinde dünya genelinde toplam 685 milyon 273 bin 221 olgudan 658 milyon 075 bin 477 kişinin iyileştiği, 6 milyon 889 bin 515 kişinin ise yaşamını yitirdiği biliniyor. Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik, dünya genelinde korku ve kaygı iklimi ortamı yarattı. Sağlık çalışanları üzerinde olumsuz bir etki bir etki bıraktı. Birçok kurum gibi her sağlık kurumunun işleyişinde bir yönetim sistemi bulunduğunu göz önüne alınca Laudio, önemli bir yere konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.