Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı’nın yeni döneminden mezun olan girişimler

Bilişim Vadisi, Mobilite Hızlandırma Programı’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Programdan mezun olan girişimler açıklandı.
Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı’nın yeni döneminden mezun olan girişimler

Bilişim Vadisi, Mobilite Hızlandırma Programı’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Program süresince eğitimler, alanında uzman ulusal/uluslararası mentorlar aracılığıyla sunulan mentorluklarla ve seminerlerle iş fikrini ilerleten girişimciler, 8 Haziran’da düzenlenen Demoday ile yatırımcıların karşısına çıktı. Bilişim Vadisi, mobilite odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri adına başlattığı programla bu yıl 38 girişimcinin projesini ilerletmesine katkı sağladı. 

Mobilite Hızlandırma Programı, üç yıl içerisinde toplam binin üzerinde girişimci başvurusu aldı. 120’yi aşkın girişimciye mentorluk eğitimleri, seminerler ve yatırım fonlarından faydalanma imkanı sunarak satış ve PoC aşamasında geliştirmelerle beraber çalışmalar yürüttü.

Ayrıca uluslararası mentorluk bölümü de bu hızlandırma programına eklendi. Girişimciler, uluslararası şirketlerde görev alan yöneticiler ve uluslararası girişimcilerin mentorluğunda eğitimler aldı. Bunların yanı sıra Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’yla girişimciler buluşturuldu. 

Programa katılan girişimciler 1 milyon TL destekli KOSGEB İleri Girişimcilik Programı’na yönlendirilerek, bu girişimlerden 3’ü programdan yararlanmak üzere sürece dahil edildi. Ayrıca 450.000 TL yatırım destekli TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Desteği Programı’na yönlendirilen girişimcilerden 4’ü programdan yararlanmak üzere seçildi. Mobilite Hızlandırma Programı girişimleri Demoday'de sahne almadan önce yatırım fonlarına yönlendirilerek yatırım süreçlerinin hızlandırılması sağlandı. Bu kapsamda 4 girişim yatırım fonlarına ve yatırımcılarla görüşme süreçlerine başladı.

Programa katılan girişimlerden 5’i OEM’lere (Orijinal ürün üreticileri) yönlendirilirken, 7 girişimin de planlaması yapıldı. Program kapsamındaki 18 girişim, Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ne başvurarak Bilişim Vadisi ekosistemi olanaklarından yararlanma fırsatı buldu.

Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı’nın yeni döneminden mezun olan girişimler şu şekilde:

Newky: Cep telefonlarını kullanıcıların biyometrik verilerini kullanarak dijital anahtara dönüştürüyor. 

Oxodes: Üretim tesislerindeki kalite ve montaj hatalarının hassasiyetle tespit edilmesi için geliştirilen platform. 

Hasar AI: Araçların hasarlarını ve tahmini hasar tutarlarını belirlemek üzere geliştirdiği yapay zeka algoritması.

Datasence: Kurumsal açık kaynak platform çözümü sunan girişim.

Batarya Zekası: Elektrikli araçların sağlık takip platformu.

Fabenode: Giyilebilir teknoloji alanında çalışmalar yapan girişim.

High Tech Mobi: Güneş enerjisi destekli elektrikli bisiklet girişimi.

Academic Sight: Yapay zeka destekli kalite kontrol süreçleri projesi.

Connected Wise: Bağlantılı otonom araç teknolojileri alanındaki projesi.

Merlyn: İki kişilik elektrikli mikro araç girişimi.

Packard: Taşınabilir klima ve buzdolapları geliştiren girişim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.