Mark Zuckerberg açıkladı: "Üretimsel yapay zeka, her bir ürünümüze eklenecek"

Instagram'a üretimsel yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme özelliği gelmesi planlanırken, Facebook için yapay zeka destekli gönderi üretimi araçları üzerine konuşuluyor. 
Mark Zuckerberg açıkladı:

Şirket içinde gerçekleşen bir toplantıda Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Meta'nın tüm ürünlerine üretimsel yapay zeka ekleyeceğini dile getirdi. Böylece şirket, daha önce sergilediği yapay zeka araştırmalarına yönelik "açık bilim temelli yaklaşım"ın devam edeceğini bir kez daha teyit etmiş oldu 

Zuckerberg yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Geçtiğimiz yıl üretimsel yapay zeka üzerine inanılmaz buluşlar - nitelikli atılımlar gerçekleşti ve bize bu teknolojiyi alıp ileri götürme, her bir ürünümüzün içine inşa etme fırsatı verdi. 

Biz, bu yetenekleri milyarlarca insana, diğer insanların yapamayacağı yeni şekillerde sergileme konusunda endüstride önemli ve eşsiz bir rol üstleniyoruz. 

Zuckerberg, ürünlere dair pek çok yeni duyuru paylaştı. Meta, zengin 3D içerik üretebilen üretimsel yapay zeka modellerinin yanı sıra metaverse'deki dijital dünyalara kadar uzanan bir dizi üretimsel metin, görüntü ve video modeli geliştiriyor.

Bir Meta sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre; söz konusu yapay zeka destekli deneyimler, henüz geliştirme sürecinin farklı aşamalarında. Bununla beraber yapay zeka yatırımları, kurumun yakın dönem ve uzun dönem başarısı için bir temel oluşturmaya devam edecek. Özellikle de şirket, ilk üretimsel yapay zeka destekli deneyimleri, uygulama ailesine eklemeye hazır olduğunda...

Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger'da üretimsel yapay zeka

Bu açıklamayla beraber, üretimsel yapay zeka ürünlerinin Meta'nın Instagram ve Facebook gibi amiral gemisi ürünlerinde yerini alması bekleniyor. Instagram'a üretimsel yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme özelliği gelmesi planlanırken, Facebook için yapay zeka destekli gönderi üretimi araçları üzerine konuşuluyor

Zuckerberg, geniş dil modeli destekli yapay zeka temsilcilerini (agent) tanıttı. Bu temsilciler, insanlara yardım etme ve eğlendirme amacı taşıyor. Şirket, bunları ilk olarak Messenger ve WhatsApp'a getirecek. İlerleyen dönemde ise temsilciler, Meta uygulama ailesi, tüketici ürünleri ve metaverse alanında kendini gösterebilir. 

Tüm bunlara ek olarak toplantıda öne çıkaran bir başka ürün de Agents Playground oldu. Agents Playground, yalnızca kurum içi çalışanlara açık LLaMA destekli deneysel bir arayüz. Burada kullanıcılar, yapay zeka temsilcileri (agents) ile konuşabiliyor ve sistemlerin geliştirilmesi için geri bildirimler alabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.