Kullanıcıların yüzde 53'ü uygulama içi reklamların yararlı olduğunu düşünüyor

Uygulama içi reklamlar, özellikle Covid-19 pandemisinde herhangi bir uygulama kullanan kişi sayısındaki artış nedeniyle şirketlere etkili bir gelir akışı sağladı. Sektörünün 2027 yılında 343,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Kullanıcıların yüzde 53'ü uygulama içi reklamların yararlı olduğunu düşünüyor

2023 yılını yarıladığımız şu günlerde reklam hala güçlü bir pazarlama aracı olarak kabul ediliyor. Ama teknolojik gelişmeler, müşteri beklentileri, küresel olaylar, makro ekonomik etkiler birçok sektör gibi reklamcılığın da yeniden şekillenmesine yol açtı. 

Akıllı telefonların kullanımının hızla artması ve online alışverişin artmasıyla büyümesi mobil reklamcılık sektörü de hareketlendirdi. Mobil cihazlara indirilebilir uygulamalar aracılığıyla yapılan bir marka veya reklam yerleştirme biçimi olarak tanımlanan uygulama içi reklamlar ön plana çıktı. Özellikle firmalar için hem pazarın dinamiklerini öğrenmesine kendine bir yol seçebilmekte hem de pazarla ilgili satış, rekabet, markalaşma için oldukça önemli hale geldi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.