Amazon, Prime Video için reklam destekli abonelik modeli üzerinde çalışıyor

Amazon'un Prime Video platformuna reklam destekli bir katman eklemeyi planladığı bilgisi paylaşıldı. Bu planın başlangıç ​​aşamasında olduğu ve yalnızca son birkaç haftadır şirketin gündeminde yer aldığı belirtildi.
Amazon, Prime Video için reklam destekli abonelik modeli üzerinde çalışıyor

Son dönemde dijital yayıncılık platformları reklam destekli abonelik konusunu oldukça ciddiye alıyor, zira bu model, uygun fiyatlarıyla kullanıcıların dikkatini çektiği için platformların da abonelik tabanlarını genişletmelerine yardımcı oluyor. Bu konuda başı çeken şirket Netflix olmuştu. Platform, 6.99 dolarlık reklam destekli modelini, geçtiğimiz kasım ayında yayına almıştı. Ülkemizde hala mevcut olmayan bu modelin kullanıcı sayısı ise şimdiden 5 milyonu aşmıştı.

Disney+ da ABD için reklam destekli abonelik modelini yayına almıştı. İki şirketin de ülkemizde bu modelleri ne zaman aktif edeceği henüz belirsizken benzer bir model üzerinde çalışan başka bir şirket olduğu ortaya çıktı. Amazon'un Prime Video platformuna reklam destekli bir katman eklemeyi planladığı bilgisi paylaşıldı. Wall Street Journal, bu planın başlangıç ​​aşamasında olduğunu ve yalnızca son birkaç haftadır şirketin gündeminde yer aldığını belirtti. 

Amazon, platforma daha fazla reklam destekli programlama getirmek için geçmişte bazı adımlar atmıştı. Platformun bazı programlarında ürün yerleştirmeye dayalı reklamlar var ve spor programlarında da reklamlar mevcut. Amazon'un ayrıca Prime Video kanalları aracılığıyla reklam destekli abonelikleri eklemek için Warner Bros, Discovery ve Paramount ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Şirketin böyle bir plan oluşturması veya bunun ülkemizde bulacağı karşılık ne olur, şu an için belirsiz. Ancak Prime Video'nun Amazon Prime aboneliğine dahil olduğu düşünüldüğünde oluşacak sistem biraz kafaları karıştırmıyor değil. Zira Prime Video için ayrı bir ücretlendirme bulunmuyor. Hatırlarsanız ülkemizde Amazon Prime abonelik ücreti kısa bir süre önce 7,90 TL'den 39 TL'ye çıkmıştı. Prime Video da bu ücretin içinde kullanıcıya servis ediliyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.