Giesecke+Devrient, E-Kart'ı Eczacıbaşı'ndan yaklaşık 4,5 milyon euro değerleme ile satın alıyor

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı'nın elinde bulunan yüzde 31,01 hisse için 1,4 milyon euro ödeyen Gisecke&Devrient, E-Kart Elektronik Kart Sistemleri'nin yüzde 50 hissesini yaklaşık 4,5 milyon euro değerleme üzerinden satın alıyor.
Giesecke+Devrient, E-Kart'ı Eczacıbaşı'ndan yaklaşık 4,5 milyon euro değerleme ile satın alıyor

Ülkemizin köklü kurumlarından olan Eczacıbaşı Holding ve Gisecke&Devrient iş birliği ile kurulan E-Kart Elektronik Kart Sistemleri, 2001 yılının ikinci yarısında faaliyete geçti. Kart üretim ve kart kişileştirme tesisi olarak hizmet veren E-Kart Elektronik Kart Sistemleri'nin hisseleri el değiştiriyor.

Hatırlatmak gerekirse E-Kart Elektronik Kart Sistemleri şirketinin yüzde 50 hissesi Gisecke&Devrient, yüzde 17,28 hissesi Eczacıbaşı Holding, yüzde 1,71 hissesi Eczacıbaşı Bilişim Sanayi ve Ticaret ve yüzde 31,01 hissesi ise Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı şirketinin kontrolünde. 

Rekabet Kurumu üzerinden paylaşılan bilgilere göre Eczacıbaşı'nın elinde bulunan yüzde 50 oranındaki hisse, Gisecke&Devrient, tarafından satın alındı. Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı'nın elinde bulunan yüzde 31,01 hisse için 1,4 milyon euro ödeyen Gisecke&Devrient, E-Kart Elektronik Kart Sistemleri'nin yüzde 50 hissesini yaklaşık 4,5 milyon euro değerleme üzerinden satın alıyor.

Satın almanın tamamlanması ile birlikte ülkemizin en köklü yüksek teknoloji kart geliştirme ve üretim merkezleri arasında yer alan E-Kart Elektronik Kart Sistemleri'nin tüm kontrolü Giesecke+Devrient Mobile Security GmbH şirketine geçmiş olacak. Son olarak söz konusu pay devri için Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinlerin alındığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.