Yerli oyun şirketi Good Job Games'in hyper-casual oyunları, AI Games FZ tarafından satın alınıyor

Yerli bir mobil oyun girişimi olan Good Job Games'in hyper casual oyunları Rekabet Kurumu'nda yer alan bilgilere göre Kıbrıs merkezli Azur Games’e ait AI Games FZ tarafından satın alınıyor.
Yerli oyun şirketi Good Job Games'in hyper-casual oyunları, AI Games FZ tarafından satın alınıyor

Yerli bir mobil oyun girişimi olan Good Job Games'in hyper-casual oyunları Rekabet Kurumu'nda yer alan bilgilere göre Kıbrıs merkezli Azur Games’e ait AI Games FZ tarafından satın alınıyor. Satın almanın mali detayları ise şu anda belirsiz. 

Rekabet Kurumu'nda konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Good Job Games Bilişim Yazılım ve Pazarlama A.Ş.’ye ait olan aşırı gündelik (hyper-casual) oyun portföyünün tek kontrolünün AI Games FZ LLC tarafından devralınması işlemi.

Geçtiğimiz yılın sonunda Good Job Games'in Zen Match oyunu, Moon Active'e satılmıştı. Hypercasual ve casual bulmaca oyunlarına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Good Job Games, 2017 yılında İstanbul'da kuruldu. Hem iOS hem de Android platformları için oyunlar geliştiren Good Job Games'in 30'dan fazla oyunu bulunuyor. Girişimin oyunlarına baktığımızda 100 milyonun üzerinde indirmeye sahip oyunları olduğunu da görüyoruz

AI Games FZ ise mobil tabanlı çok türlü gündelik oyunların geliştiricisi olarak faaliyet gösteriyor. Şirket tarafından geliştirilen oyunlar arasında Stack Ball, Wormszone.io, Axes.io, Bike Hop gibi oyunlar yer alıyor. Crunchbase verilerine göre 2017'de Artem Nikolayev ve Dmitry Yaminsky tarafından hayata geçirilen Azur Games ise uluslararası bir mobil oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak faaliyet gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.