Yerli mobil oyun girişimi Spektra Games, 1 milyon 250 bin dolar yatırım aldı

Yatırım turunda liderliği Ludus Ventures ve The Games Fund üstlenirken tura, Alfa Games & Partners katılım gösterdi. 
Yerli mobil oyun girişimi Spektra Games, 1 milyon 250 bin dolar yatırım aldı

Yerli mobil oyun stüdyosu Spektra Games, 1 milyon 250 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turunda liderliği Ludus Ventures ve The Games Fund üstlenirken tura, Alfa Games & Partners katılım gösterdi. 

Spektra Games, Kadir Danışman, Doğukan Şen ve Yusuf Demir tarafından 2020 yılının Haziran ayında kuruldu. Girişim, mobil yarış ve simülasyon oyunlarına odaklanıyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre Spektra Games'in oyunları toplamda 40 milyondan fazla indirmeye ulaştı. Girişimin 2022’nin Ekim ayında yayınladığı Parking Master Multiplayer 2 ise 10 milyon indirmeyi geçti.

Spektra Games kurucu ortağı ve CEO’su Kadir Danışman, yaptığı açıklamada bu yeni yatırımı ekibi genişletmek ve projelerin gelişimini hızlandırmak için kullanılacağını açıkladı: 

Spektra Games olarak kuruluşumuzdan beri hep net bir odağımız vardı; mobilde yarış & simülasyon kategorilerinde globalde en başarılı oyunları üreten bir stüdyo haline gelmek. Bu odağımız doğrultusunda yatırım almadan 3 oyun yayınladık ve kârlı, sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı başardık. Bu yatırımla birlikte yetenekli ve tutkulu ekibimize yeni isimler katacağız ve hem mevcut hem de yeni projelerimizin gelişimini hızlandırarak hedefimiz doğrultusunda ilerleyişimize devam edeceğiz.

Yaptıkları yatırım ile ilgili Ludus Ventures General Partner’ı İsmet Gökşen yaptığı açıklamada 

Spektra Games’in mobil yarış oyunları pazarına liderlik etme tutkusunu desteklemekten heyecan duyuyoruz. Spektra Games’in kurucu ortakları Kadir Danışman, Doğukan Şen ve Yusuf Demir, etkileyici bir girişimcilik hikayesi ortaya koydular. Aynı zamanda The Games Fund ile Türkiye’deki ilk yatırımlarında ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. Spektra Games’in yarış türünde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğundan eminiz ve zirveye giden yolculuklarını desteklemek için sabırsızlanıyoruz.

Yaptıkları yatırım ile ilgili The Games Fund kurucu ortağı Ilya Eremeev yaptığı açıklamada Spektra Games'in yarış ve simülasyon oyunları alanında güçlü bir oyuncu haline gelme yolculuğuna destek olmaktan ve Ludus Ventures'ın bu anlaşmanın ortak lideri olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.