Ekip içi iletişim araçlarına 6 alternatif

Ekip içi iletişiminizi sağlam tutmak için kullanabileceğiniz 6 aracı sizin için listeledik.
Ekip içi iletişim araçlarına 6 alternatif

Herhangi bir ekibin sorunsuz çalışması, hedeflerine ulaşması ve olumlu bir çalışma ortamı sürdürmesi için etkili iletişim şart. Daha önce sizlere en önemli 10 iletişim keşfini listelemiştik. Bu temel keşiflerin şu an dijital iletişim araçlarının temelini oluşturduğunu biliyoruz. Açık ve tutarlı iletişim, iş birliğini teşvik ederken güven oluşturur ve çatışmaların çözülmesine yardımcı olur.

Ekip üyeleri bakış açılarını ve içgörülerini paylaştığında, eldeki sorunların daha kapsamlı bir şekilde anlaşılmasına sağlanırken, ekibin daha bilinçli ve çok yönlü kararlar alması kolaylaşır.

Ekip iletişimi uygulamaları, iş yerlerinde giderek daha popüler hale geliyor ve bunun iyi bir nedeni var. Bu uygulamalar, ekiplerin fiziksel konumlarından bağımsız olarak gerçek zamanlı olarak iş birliği yapmaları, dosya paylaşımları ve iletişim kurmaları için merkezi bir konum sağlıyor. RingCentral tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, çalışanların yüzde 69'u ekip iletişim uygulamalarının üretkenliği artırdığına ve yüzde 67'si bu uygulamaların ekip üyeleri arasındaki iş birliğini geliştirdiğine inanıyor. Ek olarak, Tech.co tarafından yapılan bir araştırma, iletişim uygulamalarını kullanan ekiplerin, e-posta kullanımında yüzde 30'luk bir düşüş bildirdiğini gösteriyor. Bu uygulamalar ayrıca hassas bilgileri korumak ve yalnızca yetkili ekip üyelerinin önemli verilere erişmesini sağlamak için gelişmiş güvenlik özellikleri sunuyor. Genel olarak, ekip iletişim uygulamalarının kullanılması, artan üretkenliğe, gelişmiş iş birliğine ve daha güvenli bir çalışma ortamına destek olabilir. 

Kullanabileceğiniz ekip iletişim araçlarını sizin için listeledik. 

Troop Messenger

Troop Messenger, sohbet, görüntülü ve sesli arama, dosya paylaşımı ve ekran paylaşımı özellikleri sunan bir iletişim aracı. Bu aracın olumlu yönlerinden biri, kullanıcıların platformun basit ve sezgisel arayüzünde kolayca gezinebilmesi. Bu anlamda kullanım kolaylığı sunan Troop Messenger'ın bir başka olumlu özelliği de uçtan uca şifreleme ve kullanıcı verilerini korumak için çeşitli güvenlik önlemlerine sahip olması. Aracın, güvenliğe güçlü bir şekilde odaklandığını söyleyebiliriz. Ayrıca araç, Zapier ve Trello gibi üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon sağlayarak ekiplerin iş akışlarını kolaylaştırmasını sağlıyor.

Bununla birlikte, Troop Messenger'ın olumsuz bir yönü ise diğer iletişim araçlarının sunduğu, mesaj planlama veya firma dışındaki kişilerle sesli ve görüntülü arama yapma gibi bazı gelişmiş özelliklerden yoksun olması. Diğer bir potansiyel dezavantaj, aracın ücretsiz bir plan sunmaması, bu da küçük işletmeler veya sınırlı bütçeye sahip yeni şirketler için aracı daha az erişilebilir hale getirebilir.

Genel olarak Troop Messenger, temel işlevlere sahip güvenli ve kullanıcı dostu bir iletişim aracı arayan ekipler için sağlam bir seçenek olsa da; daha gelişmiş özelliklere ihtiyaç duyan ekipler için uygun olmayabilir.

Staffbase

Kuruluşların bir mobil uygulama aracılığıyla çalışanlarıyla iletişim kurmasına ve etkileşimde bulunmasına olanak tanıyan Staffbase, bir iç iletişim uygulaması. Bu aracın olumlu yönlerinden biri, çalışanlara gerçek zamanlı olarak ulaşabilme ve onları şirket haberleri, güncellemeler ve etkinliklerle bağlantıda tutabilme becerisi. Ayrıca Staffbase, kuruluşların iletişimlerini çalışanlarının ihtiyaçlarına göre uyarlamasına yardımcı oluyor. Bu bağlamda araç, anketler, anlık bildirimler ve kişiselleştirilmiş içerikler gibi bir dizi özellik sunuyor.

Staffbase'in diğer araçlarla entegrasyon eksikliği, potansiyel dezavantajlarından biri olarak öne çıkmakta. Ek olarak, mobil uygulamaları birincil iletişim kanalı olarak kullanmaya alışkın olmayan çalışanlara sahip kuruluşlar için uygulama en uygun seçenek olmayabilir.

Staffbase'in çalışanlarıyla bir mobil uygulama aracılığıyla iletişim kurmanın kullanımı kolay ve ilgi çekici bir yolunu arayan kuruluşlar için yararlı bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Yine de daha gelişmiş entegrasyonlar arayan ekiplerin ilk tercihi olmayabilir. 

Spike

E-postanın işlevselliğini mesajlaşma hızı ve kolaylığı ile birleştiren ve 2020 yılında 8 milyon dolarlık büyük bir yatırım alan Spike, bir mesajlaşma ve e-posta uygulaması. Bu araç karmaşık gelen kutuları, yavaş yanıt süreleri ve iletileri yönetme zorluğu gibi e-postayla ilgili bazı genel sorunları çözmeyi amaçlıyor. 

Spike'ın ana faydalarından biri, kullanıcıların ekip üyeleriyle tek bir uygulamada iletişim kurmasına yardımcı olarak birden fazla uygulama arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırması. Böylece araç, zamandan tasarruf sağlarken, mesajların kaybolma riskini azaltabiliyor. Spike ayrıca üretkenliği artırmak ve e-posta yönetimini kolaylaştırmak için önemli iletileri otomatik olarak sıralayan öncelikli gelen kutusu, kullanıcıların iletileri gelen kutularından geçici olarak kaldırmasına olanak tanıyan bir erteleme işlevi ve kullanıcıların yaygın iletilere hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlayan e-posta şablonları gibi çeşitli özellikler sunuyor.

Bununla birlikte, Spike'ın arayüzüne kullanıcıların alışması biraz zaman alabilir. Spike, geleneksel bir e-posta arayüzüne alışkın kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilecek bir arayüze sahip. Aracın arayüzü, WhatsApp veya Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarının çalışma şekline benzer şekilde mesajları, başlıklar halinde düzenliyor. Böyle bakıldığında Spike'ın e-postaya yaklaşımı herkes için, özellikle de daha geleneksel bir e-posta deneyimini tercih edenler için uygun olmayabilir.

Spike ile ilgili bir başka potansiyel sorun ise diğer araçlarla sınırlı entegrasyon kurması. Uygulama, Google Drive ve Dropbox gibi sistemlerle entegrasyon kursa da; diğer araçlarla bazı kullanıcıların istediği kadar iyi entegre olmayabilir. Bu, teknoloji kullanımında görece daha karmaşık yapıya sahip kuruluşlar veya işleri için başka araçlara güvenen kullanıcılar için bir sorun olabilir.

Öte yandan Spike’ın e-posta iletişimini düzene sokmak ve üretkenliği artırmak isteyen ekipler için yararlı bir araç olduğunu söylemek mümkün.

Chanty

Bir ekip iletişim aracı olan Chanty, hem sohbet hem de sesli ve görüntülü arama özelliği sunuyor. Araç, evden çalışan ekipler için çok yönlü bir seçenek olarak öne çıkmakta.  Platform, kullanıcıların hızlı bir şekilde mesaj göndermesine ve meslektaşlarıyla iş birliği yapmasına olanak tanıyan basit ve sezgisel bir arayüze sahip. Chanty ayrıca dosya paylaşımı, görev yönetimi ve Trello, Dropbox ve Google Drive gibi popüler uygulamalarla entegrasyon sunuyor. Chanty'nin göze çarpan özelliklerinden biri, birden fazla sohbette mesaj ve dosya arama yeteneği, bu da önemli bilgileri bulmayı kolaylaştırıyor.

Bununla birlikte bazı kullanıcılar, özellikle bir sohbette çok sayıda mesaj ve dosya olduğunda, Chanty'nin yüklenmesinin yavaş olabileceğini bildirmekte. Ek olarak, platformun mobil uygulamasının zaman zaman hata verdiğine yönelik ve güvenilmez olabileceğini gibi eleştiriler de mevcut. Chanty'nin ücretsiz sürümünün yalnızca 10 kullanıcıya kadar izin vermesi ise daha büyük ekipler için yeterli olmayabilir. Bu dezavantajlara rağmen, Chanty güçlü özellikler sunuyor ve kullanımı kolay bir iletişim aracı arayan küçük ve orta ölçekli uzak ekipler için iyi bir seçim.

Flock

Sohbet, video konferans ve ekran paylaşımı özellikleri sunan Flock, ekip üyeleriyle müşterek olarak çalışmak için kullanıcı dostu bir arayüz ve kullanımı kolay araçlar sağlıyor. Flock, Google Drive, Trello ve Asana gibi diğer üretkenlik araçlarıyla entegrasyon da dahil olmak üzere birbirinden farklı özellikler sunuyor. 

Ek olarak Flock, önemli bilgileri bulmayı kolaylaştıran aranabilir bir mesaj geçmişi özelliği de sunmakta. Ancak, kullanıcılardan bazıları, platformun yavaş yüklenebileceğini ve mobil uygulamanın masaüstü sürümü kadar sağlam olmadığını bildiriyor. Bu dezavantajlara rağmen Flock, her büyüklükteki ekip için önemli bir iletişim araçları seti ile karşımıza çıkıyor. 

Workvivo

2020 yılında 16 milyon yatırım alarak büyük bir gelişme gösteren Workvivo, çalışan katılımını artırmak ve kuruluşlar içinde iş birliğini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir iç iletişim platformu. Platform, çalışanların bağlantıda kalmasına ve şirket haberleri ile etkinliklerini güncel tutmasına yardımcı olmak için haber akışları, sosyal duvarlar ve grup mesajlaşması gibi bir çok özellik sunuyor. Workvivo ayrıca geri bildirim için araçlar sunarak çalışanların meslektaşlarının katkılarını fark etmelerini ve birbirlerine geri bildirimde bulunmalarını sağlıyor. Buna ek olarak platform, Microsoft Teams ve Slack gibi diğer araçlarla entegrasyon sağlayarak mevcut iş akışlarına dahil edilmesini kolaylaştırıyor.

Workvivo'nun ana avantajlarından biri, çalışan bağlılığına ve refahına odaklanması. Sosyal etkileşim ve tanınma için bir platform sağlayan Workvivo, moral ve iş tatminini artırmaya yardımcı olabilir. Bu noktada bazı kullanıcıların, platformun zaman zaman yavaş çalışabileceğini ve mobil uygulamanın daha fazla özellik kullanabileceğini bildirdiğini belirtelim. iç iletişimi ve çalışan katılımını geliştirmek isteyen kuruluşlar bu geri bildirimleri akılda tutarak Workvivo'ya bir şans verebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.