Yazılım geliştirme platformu Cortex, 35 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli Cortex, Anish Dhar, Aditya Subramanian ve Ganesh Datta tarafından kuruldu. Şirket, ekiplerin yazılım geliştirmesini sağlıyor.
Yazılım geliştirme platformu Cortex, 35 milyon dolar yatırım aldı

IT ekiplerinin yazılım geliştirmelerine odaklanan Cortex, 35 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu IVP liderliğinde gerçekleşti. 35 milyon dolarlık yatırım turuna Craft Ventures, Sequoia Capital, Tiger Global ve Y Combinator katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 53 milyon dolara çıktı. 

Kanada merkezli Cortex, Anish Dhar, Aditya Subramanian ve Ganesh Datta tarafından kuruldu. Şirket, IT ekiplerinin yazılım geliştirmesini sağlıyor. Cortex, kurumların işlerine özel küçük-büyük tüm web tabanlı yazılım projeleri geliştirebilmeleri için arayüz, standart altyapı ve temel sistem uygulamaları sunuyor.

Kullanıcılarına yazılım çatısı, donanım platformu, bilgisayar sistemi, işletim sistemi veya bunlara benzer bir platform için uygulama üretmeyi sağlayan yazılım geliştirme araçları sunuyor. Şirketin müşterileri arasında dikkat çeken isimler yer alıyor. TripAdvisor, Docker, Grammarly, Unity, SoFi bu isimlerden birkaçı. 

Cortex, bir kuruluşun çalışanlarına veya müşterilerine sunduğu kapsamlı bir IT hizmetleri listesi olarak tanımlanan hizmet kataloğuna sahip. Bu, hizmet sunduğu şirketlerden veri toplamasına imkan sağlıyor.

Geçen Ocak ayında sunduğu platform ile birlikte yazılım geliştirme süreçlerine odaklanan Kaliforniya merkezli Crowdbotics de yatırım aldığını duyurdu. Crowdbotics tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolarlık yatırım aldı. Crowdbotics'in değerlemesi ise paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.