Apple, yeni MacBook modellerini WWDC 2023'te tanıtabilir

WWDC 2023'te karşımıza çıkacak donanım ürünleri arasında 15,5 inç büyüklüğünde yeni bir MacBook Air modeli ve yenilenen MacBook Pro yer alıyor.
Apple, yeni MacBook modellerini WWDC 2023'te tanıtabilir

Merakla beklenen WWDC 2023'e sadece günler kaldı. 5 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan WWDC 2023'te tanıtılması beklenen yenilikleri geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Apple'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğünü WWDC çerçevesinde tanıtması bekleniyor.

Yazılım ağırlıklı bir konferans olan WWDC, bu yıl çeşitli donanım ürünleri ile karşımızda olacak gibi görünüyor. Yeni MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin WWDC 2023'te tanıtılabileceğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. 

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, WWDC 2023'te yeni MacBook modellerini tanıtabilir.

Gurman'ın paylaştığı detaylara göre WWDC 2023'te karşımıza çıkacak donanım ürünleri arasında 15,5 inç büyüklüğünde yeni bir MacBook Air modeli yer alıyor. 15,5 inç ekran büyüklüğünün MacBook Air ailesi için bir ilk olduğunu da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse güncel MacBook Air modelinin ekran büyüklüğü 13,6 inç.

Gurman'a göre WWDC 2023'te tanıtılması beklenen bir diğer MacBook modeli ise yenilenen MacBook Pro modeli olacak. 13 inç ekran büyüklüğüne sahip olması beklenen yeni MacBook Pro, tıpkı MacBook Air modeli gibi gücünü M2 çipinden alacak.

Geçtiğimiz dönemlerde yeni MacBook modellerinin M3 çipi ile tanıtılabileceği konusunda çeşitli sızıntılar karşımıza çıkmıştı. Gurman tarafından aktarılan bilgiler ise M3 çipinin yıl sonunda karşımıza çıkabileceği yönünde. Etkinlikte karşımıza çıkabilecek diğer donanım ürünleri ise Mac Pro ve Mac Studio. Her iki modelinde yeni çipler ile birlikte yenilenmesi bekleniyor.  

Her zaman olduğu gibi, Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla 5 Haziran 2022 tarihinde WWDC etkinliğini sizlere canlı bloglama ile aktaracağız. 5 Haziran'da görüşmek üzere!

İş Bankası Katkılarıyla WWDC 2023
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.