Uçtan uca ödeme çözümü NomuPay, 53.6 milyon dolar yatırım aldı

Dublin merkezli NomuPay, Seri A turda Finch Capital ve Outpost Ventures'tan 53.6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Uçtan uca ödeme çözümü NomuPay, 53.6 milyon dolar yatırım aldı

NomuPay, geçtiğimiz yıllarda Finch Capital'ın Wirecard Türkiye'yi satın alması ile gündemimize gelmişti. Dublin merkezli şirket, şimdi de Seri A turda Finch Capital ve Outpost Ventures'tan 53.6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Ancak, yatırım basın bülteninde Seri A olarak nitelendirilse de şirketin CEO'su Peter Burridge, TechCrunch'a verdiği demeçte, bu yatırımı daha ziyade bugüne kadarki yatırımların bir toplamı olarak tanımladı.

Finch Capital'ın farklı varlıkları ilk kez satın alması bir sermaye yatırımıyla gerçekleşti ve şirket, o noktada yeni işletmenin tek sahibiydi. O zamandan bu yana isimsiz bireysel yatırımcılar ile Outpost Ventures da yatırım yaparak şirkette hisse sahibi oldu. 

NomuPay'in Unified Payments (uP) Platformu, tek bir API entegrasyonu aracılığıyla çok kanallı ödeme kabulü sağlıyor. Güneydoğu Asya, Avrupa ve Türkiye'deki parçalı ödeme altyapısını basitleştirmek için tasarlanan uP platformu, ölçeklenebilir ödeme çözümleri ve sağlam veri yönetimi ve raporlama yetenekleri sunuyor. Ödemeler için bir erişim kartı olan NomuPay'in uP platformu ise ağ geçidinden bağımsız olarak nitelendiriliyor. NomuPay'in platformu, ödeme sağlayıcılarına ve büyük işletmelere uçtan uca ödeme görünürlüğü ve izlenebilirliği sunuyor.

2021 yılında kurulan NomuPay, kurumsal olarak finanse ediliyor ve şirket, Dublin, Hong Kong, Kuala Lumpur, Manila, İstanbul, Bangkok'ta faaliyet gösteriyor. 

NomuPay CEO'su Peter Burridge, NomuPay'de, parçalanmış ödeme ağlarını birleştirerek katların yükünü ortadan kaldırdıklarını; devam eden teknolojik, pazar, yöntem ve veri parçalanması karşısında, şirketlere global ödemelere erişim sağlayarak, işletmelerin global olarak genişlemeye devam etmelerine ve ödeme stratejilerini geleceğe hazırlamalarına yardımcı olduklarını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.