Beyin sağlığı uygulaması Beynex, 4 milyon euro değerleme ile yatırım aldı

Beyin sağlığı uygulamasını Beynex, 4 milyon euro değerleme ile yatırım aldı. Yatırım turuna Startup Wise Guys'ın yanında Kıvanç Ünal, Francesco Tarantino, Devrim Melek gibi melek yatırımcılar da katıldı.
Beyin sağlığı uygulaması Beynex, 4 milyon euro değerleme ile yatırım aldı

Türker Şahiner, Sarp Akgönül, Enis Hisarlı, Tolga Atam, Emre Şahiner, Oğulcan Bagatır ve Emre Gürkan tarafından hayata geçirilen beyin sağlığı uygulamasını Beynex, 4 milyon euro değerleme ile yatırım aldı. Yatırım turuna Startup Wise Guys VC fonunun yanında Kıvanç Ünal, Francesco Tarantino, Devrim Melek gibi tanınan melek yatırımcılar da katıldı.

Daha önce tüm detaylarıyla size aktardığımız Beynex, başta Kuzey Amerika olmak üzere, Avrupa ve Avustralya pazarlarını hedefliyor. Beynex'in hedef müşteri kitlesi, orta yaşlılar (50 yaş üzeri) ve beyaz yakalılar olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor. Henüz herhangi bir pazarlama aktivitesinde bulunmamasına rağmen Beynex, 60’dan fazla ülkeden 50 bini aşkın kayıtlı kullanıcısı ile ürün geliştirme ve büyüme süreçlerini devam ettiriyor.

Bilişsel sağlık, insanların ne kadar iyi öğrenebildiğini, düşünebildiğini ve hatırlayabildiğini belirleyen en kritik faktör, dolayısıyla beyin sağlığındaki en önemli parametrelerden biri. Yaşlanan nüfuslar ve sağlıksız yaşam tarzları nedeni ile bilişsel düşüş, günümüzün en büyük halk sağlığı sorunlarından biri haline geldi. Bilişsel gerilemenin en yaygın sonucu olan Demans vakaları bu doğrultuda hızlanarak artıyor ve her yıl dünya genelinde 10 milyon yeni demans vakası ortaya çıkıyor. Çözüm ise bilişsel sağlığa odaklanmış, insanlara gündelik tempo ve rutinlerine uyabilecek şekilde destekleyici ve bilime dayalı yönlendirmeler sağlamakta yatıyor.

Bilimsel araştırmalara göre dünya çapındaki demans vakalarının yüzde 40’ının, yaşam tercihlerinde değişiklikler yapılarak engellenmesi mümkün. Beynex demans konusundaki en kritik 5 faktör olan; Fiziksel Aktivite, Beyin Stimulasyonu, Besin Tercihleri, Uyku Kalitesi ve Mental Sağlık alanlarında, kullanıcılara kendi gündelik rutinlerine katabilecekleri yönlendirmeleri makina öğrenimi bazlı algoritmalar ile sunuyor. Beynex ekibi tarafından geliştirilen algoritmalar ve uygulama içerisinde bulunan oyunlaştırılmış bilişsel değerlendirme testleri sayesinde sürekli olarak bu yönlendirmelerin kullanılar üzerindeki etkinliği ölçümlenerek yönlendirmeleri iyileştiriyor ve kişiselleştiriyor.

Aldıkları yeni yatırımı teknoloji geliştirme, pazarlama ve global büyüme alanlarında kullanmayı planlayan Beynex ekibinden Sarp Akgönül, “Bu yatırım, inovatif çözümümüzü daha fazla bireye sunma ve toplumu bilişsel sağlığın önemi konusunda bilinçlendirme kararlılığımızı güçlendiriyor. Yatırımcılarımızın bize olan inancı ve desteği için minnettarız. Ekibimiz ve değerli ortaklarımızla birlikte, kullanıcılarımızın yaşamları üzerinde kalıcı bir etki yaratma konusunda kendimize güveniyoruz.” dedi.

Beynex girişimine gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili olarak Startup Wise Guys Ortağı Günce Önür de “Beynex ekibinin tecrübesine ve oluşturdukları vizyona güvenimiz çok. Ortalama insan ömrünün uzamasıyla birlikte, özellikle yaşı ileri bireylerin iyi durum hali hem devletlerin hem de bireylerin gündeminde olan bir konu. Beynex girişiminin çok doğru bir zamanda henüz yeni yükselen bir trend üzerine güçlü bir şirket inşa ettiklerini görüyoruz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.