Elektrikli araçlar için şarj ağı Weev, 50 milyon sterlin yatırım aldı

Bu yeni yatırım ile birlikte Weev, Kuzey İrlanda'da elektrikli araçlar için şarj istasyonu altyapısındaki eksikleri gidermeye odaklanacak.
Elektrikli araçlar için şarj ağı Weev, 50 milyon sterlin yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj istasyonu üreten Weev, Octopus Investments'dan 50 milyon sterlin yatırım aldı.  Kuzey İrlanda merkezli Weev, elektrikli araçlar için bir şarj ağı oluşturmuş durumda. Dominic Kearns ve Thomas O'Hagan tarafından 2022 yılında kurulan Weev, iş yeri ve filo için uçtan uca elektrikli araç çözümleri ve halka açık şarj cihazları sunuyor. Weev'in şarj istasyonları elektrikli araç sahiplerinin araçlarını 20 dakikada şarj etmesini sağlıyor. 

Bu yeni yatırım ile birlikte Weev, Kuzey İrlanda'da şarj istasyonu altyapısındaki eksikleri gidermeye odaklanacak. Zira Kuzey İrlanda'daki elektrikli araç sahipleri, söz konusu şarj istasyonu olduğunda büyük bir eksiklikle karşı karşıya kalmakta. 

Ulaşım Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre Kuzey İrlanda'da 100 bin kişi başına 20 kamuya açık şarj istasyonu düşüyor. Karşılaştırmak gerekirse, Birleşik Krallık'ta ise 100 bin kişi başına 60 kamuya açık şarj istasyonu düşmekte. 

Bu arada Birleşik Krallık hükümetinin 2030'dan itibaren hem benzinli hem de dizel otomobil ve kamyonetlerin satışına son verme taahhüdünün, Kuzey İrlanda dahil olmak üzere Birleşik Krallık'ın tüm bölgeleri için geçerli olacağını belirtelim. Kuzey İrlanda'da görülen altyapı eksikliği ise beraberinde elektrikli araç şarj altyapısına yönelik yatırım fırsatlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. 

Bu noktada Octopus Sürdürülebilir Altyapı Fonu'nun (OSIF)  geçen yıl Birleşik Krallık Altyapı Bankası tarafından desteklendiğini hatırlatalım. Bu bağlamda OSIF, Birleşik Krallık'ın hedeflerini karşılama amacıyla, sürdürülebilir altyapı projelerine ve altyapı şirketlerine büyümeleri için sermaye sağlamakta. Weev'e yapılan yatırım ise Octopus Sürdürülebilir Altyapı Fonu'nun ilk yatırımı olarak konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.