Solana ekosistemindeki projelerin başlatılmasına ve büyümesine yardımcı olma amacıyla kurulan Superteam, bu ekosistemde değer üreten birey ve grupları teşvik eden bir topluluk. Superteam, Solana Foundation ve Solana ekosisteminde çalışan şirketlerin sağladığı fonlar ile projelerin ve yazılımcı topluluğunun gelişmesine katkıda bulunuyor.
İlk olarak yolculuğuna Hindistan’da başlayan bu topluluk, sonrasında Vietnam ve Almanya’da da varlık göstermeye başladı. Kasım 2022’de ise Patika.dev, Solana Foundation ile bir ortaklığa imza atarak Superteam Türkiye’yi başlattı.
Superteam Türkiye, Türkiye’deki web3 ve Solana ekosistemine katkı sunan yeteneklere ve projelere destek oluyor. Hem küresel hem de yerel ortaklarla kurulan iş birlikleri sayesinde katılımcılara ödül ve geri ödemesiz hibe olmak üzere özel finansman, ücretsiz mentörlük ve iş ağı imkanı sunuluyor.
Superteam Türkiye, 6 aylık bir süreçte projelere sağladığı 49 bin dolar hibe (grant) ve ekosistemde eğitim içeriği, tanıtım içeriği ve tasarım üretenlere sağladığı toplamda 14 bin 300 dolarlık ödül ile Türkiye web3 ekosistemine 1 milyon TL'den fazla katkı sağladı.
Gelin, Superteam Türkiye’den yatırım alan yerli web3 girişimlerine birlikte bakalım.
Tinft: NFT dünyasını eğlenceli bir sosyal platforma dönüştürüyor. Kullanıcıların yeni NFT’leri keşfetmesine, hızlı işlemler yapmasına ve benzer NFT zevkleri olan insanlarla tanışmasına imkan tanıyan Tinft, Web3 dünyasına alışık olmayanlara da kolay cüzdan bağlantıları ile yumuşak bir geçiş deneyimi sunuyor. Solana global hackathon’u Grizzlython için hazırlanan bu proje, jüri özel mansiyonuna giren projeler arasında yer aldı. Bu özellikleri ile NFT dünyasında yeni kişilerle tanışmak isteyenlerin sosyal medyası olmaya aday.
Hub3: NFT kullanıcılarını, NFT komünitelerini ve projeleri bir araya getiren sosyal bir platform. Hub3, NFT projeleri için shuffle, hazine avı (treasury hunt) gibi özellikleri sunarak projelerin ve komünitelerin kullanıcılarla etkileşimini artırıyor. Hub3, şimdiye kadar 60 binden fazla global kullanıcıya ulaştı.
MailX: merkeziyetsiz, uçtan uca şifreli MailX, yarattığı sanal cüzdan sistemi ile transaction gerektirmeyen e-posta sağlayıcı hizmeti sunuyor. Grizzlython için Hub3 ekibi tarafından geliştirilen MailX, cross-chain olma özelliğine de ekleyen sahip. Hub3 ekibi bu ürün ile Solana Crossroads etkinliğinde ödül aldı.
Spark Online: Web3 influencer pazarlama platformu.Token-gated yapısıyla Spark Online, markaların kitleleriyle bağlantı kurma şeklini değiştirmeyi hedefliyor. Şirketler, Spark Online ile briefini ve bütçesini belirledikleri kampanyalar oluşturarak, bu kampanyaları herkese ya da belirli NFT/Token sahiplerine açabiliyor. Kullanıcılar, kampanyaya uygun içerikler paylaşarak gelir elde ederken, şirketlerin de kendi tanıtımlarını organik bir şekilde yapması sağlanıyor.
Metacone: Kullanıcıyla iletişim kurarak tıpkı bir bebek gibi öğrenen ve öğrendikleriyle onu yetiştiren kişiye özgü 3D NFT karakter geliştiren bir sanal bebek mobil oyunu ve yapay zeka projesi.
SolCheck: Sunduğu API ile cüzdanlar ve uygulamaların, insanların dolandırılmasına neden olan Scam NFT’leri yapay zeka algoritması ile tespit etmesini sağlıyor.
Crypto Corsairs: eğitim platformu Crypto Corsairs, belirli görevler üzerinden Anchor teknolojisini öğrenmeyi hem eğlenceli hale getiriyor hem de kolaylaştırıyor.
Sol4k: Solana için Kotlin, JVM ve Android client’ı sunan geliştirici aracı Sol4k, Java projelerinin ve mobil projelerin Solana entegrasyonunu kolaylaştırıyor.
Soles: Solana için kullanımı kolay bir yerel geliştirme kullanıcı arayüzü olan Soles, geliştirmeye yeni başlayanların hızlıca sürece hızlıca adapte olmalarını sağlıyor.
TinyRaffle: Kolay bir arayüz ile kodlama gerektirmeden NFT projelerinin raffle süreçlerinin şeffaf yürütülmesini sağlayan bir platform.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap