Enerji yönetim platformu Beem, 20 milyon euro yatırım aldı

2019 yılında kurulan Ralph Feghali, Arthur Kenzo ve Pierre-Emmanuel Roger tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı; hanelerin elektrik maliyetlerini azaltmak ve enerji verimliliğini arttırmak.
Enerji yönetim platformu Beem, 20 milyon euro yatırım aldı

Enerji yönetim platformu Beem, 20 milyon euro yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin 20 milyon euro'luk A Serisi yatırım turuna Alter Equity, 360 Capital, BNP Paribas Development, Cathay Innovation katıldı. Şirketin hedefi, Almanya, İtalya ve Hollanda ülkelerine yayılmak. Alınan yeni yatırım ile birlikte Beem'in bugüne kadar aldığı yatırım 29 milyon euroya ulaştı.

2019 yılında kurulan Ralph Feghali, Arthur Kenzo ve Pierre-Emmanuel Roger tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı; hanelerin elektrik maliyetlerini azaltmak ve enerji verimliliğini arttırmak. Beem'in ilk ürünü Beem Kit, güneşten elektrik enerjisi üretiyor. Böylece evlerdeki elektrik tüketimini optimize ediyor. Her yıl hane başına 250 euroluk elektrik tasarrufu sağlıyor. 2030'a kadar 500 bin hanenin elektrik maliyetini azaltmayı hedefliyor. 

Son dönemde Fransa merkezli enerji yönetim platform şirketleri aldığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Geçen Nisan ayında bu alanda çalışan Citron, 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Fransa merkezli şirketin 20 milyon euroluk yatırımı Eiffel Investment Group tarafından Eiffel Essentiel, Entrepreneur Invest ve Bpifrance aracılığıyla gerçekleşti. Fransız merkezli şirketin yeni yatırımı insan kaynakları yatırımları için kullanılacak. Citron, 200 kişiyi işe almayı planlıyor.

2011 yılında Vianney Raskin ve Maxime Perthu tarafından kurulan şirket, binalarda enerji verimliliği sağlamak için çalışıyor. Yani enerji tüketiminin azaltılmasının yanı sıra enerji verimliliği için ısıtma, aydınlatma, elektrikli cihaz ve ekipmanların enerji kontrollü kullanılmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.