American Express, kredi onayı ve finansal tahminler gibi işlemler için yapay zekayı kullanacak

American Express, işlem doğrulama, kredi onayı, müşteri duyarlılığı analizi ve finansal tahminler dahil olmak üzere çeşitli görevler için yapay zeka hizmetlerinden yararlanmayı planlıyor.
American Express, kredi onayı ve finansal tahminler gibi işlemler için yapay zekayı kullanacak

Yapay zekanın kullanıldığı sektörler artık her geçen gün artmaya başlıyor ve bu teknoloji, insan hayatını kolaylaştırma konusunda daha fazla tercih edilir hale geliyor. Şimdi ise yapay zekanın finans sektöründe kullanımına ilgil çekici bir örnek de American Express, yani AmEx'ten geldi. American Express, işlem doğrulama, kredi onayı, müşteri duyarlılığı analizi ve finansal tahminler dahil olmak üzere çeşitli görevler için yapay zeka hizmetlerinden yararlanmayı planlıyor.

AmEx'in şu anda OpenAI'ın ChatGPT'si veya Google'ın Bard'ı gibi kendi büyük dil modelini geliştirme gibi bir planı bulunmuyor. American Express Digital Labs Kıdemli Başkan Yardımcısı Luke Gebb, şirketin yapay zeka dil modellerini sıfırdan oluşturmak yerine ortaklıklar yoluyla kullanmanın daha faydalı olacağına inandığını belirtti. Burada Gebb, AmEx'in bulut tabanlı yapay zeka teknolojileri geliştirme konusunda Microsoft ile yaptığı iş birliğini vurguluyor. 

AmEx'in yapay zeka hizmetlerinin kesin ortakları açıklanmasa da Gebb, şirketin gelecekte dahil etmeyi amaçladığı bir dizi faaliyet ve hizmeti açıkladı. Bu hizmetlere, işlem onayını hızlandırmak için yapay zekanın kullanılması, müşteri etkileşim verilerini ve duyarlılığını analiz etmek için yapay zeka dil modellerinin kullanılması ve geçmiş trendlere dayalı olarak kredi onayı için yapay zekanın kullanılması dahil olacak. 

Geçmiş trendlere dayalı olarak kredi onayı için yapay zekadan yararlanmak, AmEx'in daha bilinçli kararlar almasına ve kredi değerlendirme sürecini kolaylaştırmasına olanak tanıyacak. Ayrıca şirketin, riskleri etkin bir şekilde yönetmesi konusunda da kolaylık sağlanmış olacak.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.