OpenAI, zorlayıcı yapay zeka regülasyonları nedeniyle Avrupa'dan çekilebilir

Sam Altman, Avrupa Birliği tarafından önerilen yapay zeka düzenlemelerine uyum konusundaki endişelerini dile getirdi ve düzenlemelerin çok külfetli olması durumunda OpenAI'ın Avrupa'dan çekilmeyi düşünebileceğini ima etti.
OpenAI, zorlayıcı yapay zeka regülasyonları nedeniyle Avrupa'dan çekilebilir

Yapay zeka kavramının bir anda ne kadar popüler olduğundan ve bu teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiğinden sıklıkla bahsediyoruz. Herhangi bir teknoloji, bu denli benimsenir hale dönüşünce ardından doğal olarak bazı soru işaretleri de doğuyor. Yapay zeka söz konusu olduğundan bu soru son zamanlarda teknolojinin nasıl denetim altında tutulacağı oldu. 

Bu kapsamda OpenAI yöneticileri Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, yapay zeka teknolojisinin denetim altında tutulması için yapılması gerekenleri sıraladı, biz de sizlere bu önerileri detaylı bir şekilde aktardık. Lakin OpenAI CEO'su Sam Altman böyle öneriler verse bile zorlayıcı regülasyonlardan biraz çekiniyor gibi görünüyor, çünkü kendisi, Avrupa Birliği (AB) tarafından önerilen yapay zeka düzenlemelerine uyum konusundaki endişelerini dile getirdi ve düzenlemelerin çok külfetli olması durumunda OpenAI'ın Avrupa'dan çekilmeyi düşünebileceğini ima etti.

Altman, bu açıklamaları Londra'daki bir etkinlik sırasında bu açıklamaları yaptı ve OpenAI'ın pazardan çekilme konusunda herhangi bir karar vermeden önce düzenlemelere uymaya çalışacağını vurguladı. Altman, AB Yapay Zeka Yasası'nın mevcut taslağı aşırı derecede kısıtlayıcı görünse de gözden geçirilebileceğine dair göstergeler olduğunu söyledi. Sam Altman, Avrupa Birliği'nin yeniliği teşvik etmek ve toplumun çıkarlarını korumak arasında bir denge kurmak için düzenlemelerin belirli yönlerini yeniden gözden geçireceğini umduğunu ifade etti.

Hatırlarsanız İtalya Kişisel Verileri Koruma Kurumu, ChatGPT'nin yasaklanması talimatı vermiş, ancak daha sonra OpenAI'ın düzenlemeler yapmasının ardından bu karar kaldırılmıştı. Avrupa Birliği, şu anda yapay zekayı yönetmek için belli başlı kurallar geliştiriyor. Taslak düzenlemelerin en önemli yönlerinden biri, OpenAI'ın ChatGPT'si de dahil olmak üzere üretken yapay zeka araçlarını kullanan şirketlerin, sistemlerini geliştirirken kullandıkları telif hakkıyla korunan materyalleri ifşa etme gerekliliği.

OpenAI'ın bu sürecin sonunda nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.