Yapay zeka destekli yazılım şirketi Builder.ai, 250 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli yapay zeka destekli yazılım şirketi Builder.ai, Qatar Investment Authority'nin (QIA) liderliği üstlendiği Seri D yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli yazılım şirketi Builder.ai, 250 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli yapay zeka destekli yazılım şirketi Builder.ai, Qatar Investment Authority'nin (QIA) liderliği üstlendiği Seri D yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Tura, mevcut yatırımcıların yanı sıra yeni yatırımcılar Iconiq Capital, Jungle Ventures ve Insight Partners da katıldı. Yeni yatırım, şirketin değerlemesini 1.8 kat artırırken, Builder.ai'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını da 450 milyon dolara çıkardı. 

250 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin yetenek, ortaklıklar ve teknolojiye daha fazla yatırım yapmasına olanak tanıyacak. Bu yatırımla Builder.ai, birincil kullanıcı arayüzü olarak insan konuşmasını kullanmaya daha fazla odaklanacak.

2016'da kurulan Builder.ai, hem küçük hem de büyük işletmelere modüler bir tarzda bir web veya yerel mobil uygulama oluşturma yeteneği sunuyor. Şirketin JP Morgan & Chase, Etisalat BAE ve diğer teknoloji ve finansal kuruluşlarla ortaklıkları bulunuyor. 

Ocak 2022'den bu yana çalışan sayısını neredeyse iki katına çıkaran Builder.ai, 2021'den bu yana ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Fransa da dahil olmak üzere dört yeni ofis açarak İngiltere'deki merkezini genişletti. Şirketin kurucusu ve CEO'su Sachin Dev Duggal, Builder.ai'ın herkesin kendi insani potansiyelini ortaya çıkarması için güçlendirilmesi gerektiği vaadi üzerine kurulduğunu; bunun daha azıyla daha fazlasını yapabilmek için yazılım geliştirebilmek anlamına geldiğini söyledi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.