Otobüs dikeyinde ulaşım sektörünü dijitalleştiren Chalo, 45 milyon dolar yatırım aldı

Chalo, teknoloji tabanlı özel otobüs operatörü olarak konumlanıyor. Hindistan’daki 50 şehir için 15 bin araçla seyahat planlama, canlı otobüs takibi, dijital bilet gibi hizmetler veriyor.
Otobüs dikeyinde ulaşım sektörünü dijitalleştiren Chalo, 45 milyon dolar yatırım aldı

Ulaşım teknolojisi alanında çalışan Chalo, 45 milyon dolar yatırım aldı. D Serisi yatırım turu, Avataar Ventures tarafından yönetildi. Hindistan merkezli şirketin yatırım turuna Lightrock India, WaterBridge Ventures ve melek yatırımcı Amit Singhal katıldı. Yeni yatırım, şirketin uluslararası pazarlara açılması için kullanılacak. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı, D Seri ile birlikte 119 milyon dolara çıktı. 

Chalo, 2014 yılında Ashish Kumar Jindal, Dhruv Chopra, Mohit Dubey, Nikhil Aggarwal, Priya Singh, Srinivas Kodali and Vinayak Bhavnanimohit Dubey tarafından faaliyete geçti. Amazon destekli ofis servisi Shuttl’ı satın alan Chalo, teknoloji tabanlı özel otobüs operatörü olarak konumlanıyor.

Hindistan’daki 50 şehir için 15 bin araçla seyahat planlama, canlı otobüs takibi, dijital bilet gibi hizmetler veriyor. Kullanıcıların otobüsün tam olarak ne zaman geleceğini gösteriyor. Girişim, Vogo markası aracılığıyla e-bisiklet tarafında da faaliyet gösteriyor.

Hindistan’da günlük ulaşımın yüzde 48’i otobüsle yapılıyor. Ülke içinde her 10 bin kişiye sadece üç otobüs düşüyor. Buna rağmen Hindistan'daki bu pazar 20 milyar dolarlık bir potansiyel barındırıyor. Bu yüzden Chalo talebin yüksek olduğu ancak düşük arza sahip olan otobüs pazarında önemli bir yere konumlanıyor. 

Bir taraftan Hindistan dünyanın en kirli 10 şehrinden 7'sine sahip. Colorado merkezli Rocky Mountain Enstitüsü Aayog ve Basalt tarafından yürütülen araştırma; ülkenin 2030 yılında temiz enerji araçları kullanarak karayolu yolcu taşımacılığı yüzde 64'ü ve araba seyahatinden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını yüzde 37 azaltabileceğini ortaya koydu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.