Mobil oyunların yüzde 90'ı veri gizliliği düzenlemelerine uymuyor

150 binden daha fazla kullanıcıya sahip olan 269 iOS ve Android oyunu üzerinden yapılan araştırmaya göre mobil oyunların yüzde 90'ı gizlilik düzenlemelerine uymuyor.
Mobil oyunların yüzde 90'ı veri gizliliği düzenlemelerine uymuyor

2023'te pazarlamacıların veri kullanımı ile gizliliği dengelemesinin daha zor olacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. İnternet ve teknoloji dünyasının en büyük sorunları arasında veri güvenliği yer alıyor. Veri güvenliği ve gizliliği çok önemli olsa da, mobil uygulamalar bu konuda yetersiz kalıyor.

Yapılan araştırmalara baktığımızda özellikle mobil oyunların, gizlilik düzenlemelerine uygun hareket etmediklerini görüyoruz. Buradaki asıl problem ise gizlilik düzenlemelerine uymayan mobil uygulamaların sayısı. 150 binden daha fazla kullanıcıya sahip olan 269 iOS ve Android oyunu üzerinden yapılan araştırmaya göre mobil oyunların yüzde 90'ı gizlilik düzenlemelerine uymuyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.