Finansal planlama ve analiz platformu Firmbase, 12 milyon dolar yatırım aldı

Tomer Federman ve Vlad Shumlin tarafından hayata geçirilen Firmbase, girişimler için finansal planlama ve bütçe oluşturuyor.
Finansal planlama ve analiz platformu Firmbase, 12 milyon dolar yatırım aldı

Finansal planlama ve analiz platformu Firmbase, 12 milyon dolar tohum yatırım aldı. 12 milyon dolarlık tohum yatırım, S Capital liderliğinde gerçekleşti. İsrail merkezli şirketin yatırım turuna Meron Capital ve çok sayıda melek yatırımcı da katıldı. 

Tomer Federman ve Vlad Shumlin tarafından hayata geçirilen Firmbase, girişimler için finansal planlama ve bütçe oluşturuyor ve iş verilerini analiz ediyor. Şirketlerin stratejik finans yapısının kurulumu için etkin raporlama yapıyor. Çünkü girişimlerde finans için iyi bir risk yönetimi yapmak, yani risk ve getiri arasında denge kurmak oldukça önemli. Bu nedenle Firmbase, tüm finansal verileri bir yerde topluyor. 

Firmbase, ADP, NetSuite, Rippling, Salesforce ve Workday'in yanı sıra Excel gibi birçok standart finans ve İK aracıyla entegre oluyor. Kuruculardan Tomer Federmen daha önce Facebook'ta çalıştı. Ayrıca kahve aboneliği üzerine odaklanan Everblend diye bir girişim kurdu. Federmen, Facebook'ta çalışırken finansal tahminler oluşturmanın önemini anladığını söylüyor. 

Finansal tahminler ve bütçe oluşturmak büyük küçük birçok şirket için önemli ve bizde de bu alanda güzel örneklerin olduğunu söylemek mümkün.

Bunlardan biri de halka açık veya kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yaparak finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiren F-Ray. Mehmet Eray ve Erdem Uzun tarafından ODTÜ Teknokent’te kurulan F-Ray de kısa bir süre önce Startup Wise Guys'tan 1,7 milyon TL tohum yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.