E-ticaret firmalarının birden fazla kargo şirketi ile entegrasyonunu tek platformdan sağlayan girişim: Shipink

Shipink, e-ticaret firmaları için tek bir platform üzerinden birden fazla kargo şirketi ile entegrasyon sağlayarak kargo süreçlerini optimize eden bir SaaS yazılım hizmeti olarak faaliyet gösteriyor.
E-ticaret firmalarının birden fazla kargo şirketi ile entegrasyonunu tek platformdan sağlayan girişim: Shipink

E-ticaret şirketleri için kargo şirketi bulmak oldukça önemli çünkü müşterilerin sipariş verdikleri ürünlerin zamanında ve sağlam bir şekilde eline ulaşması, müşteri memnuniyetini artırmak için kritik bir faktör. Kargo şirketi seçimi, şirketin itibarı ve müşteri deneyimini doğrudan etkileyebilirken; yanlış bir kargo şirketi seçimi de ürünlerin geç ulaşması veya hasarlı bir şekilde teslim edilmesi gibi sorunlara neden olabilir ve bu da müşteri memnuniyetsizliğine yol açabilir.

Kargo şirketi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar hiç şüphesiz şirketin güvenilirliği ve hızı. Ayrıca kargo şirketinin ne kadar hızlı teslimat yapabildiği, ürünleri müşterilere sorunsuz bir şekilde teslim edebildiği ve ücretler de bu alandaki bazı önemli noktalar diyebiliriz. Kısacası doğru kargo şirketi seçimi, e-ticaret şirketlerinin başarısı için kritik bir faktör ve dikkatli bir araştırma ve değerlendirme süreci gerektiriyor. Ancak günümüzde e-ticaret firmaları tek bir kargo şirketi ile sınırlı kalmıyor, bu noktada ise çalışılan kargo şirketlerinin entegrasyonunun doğru ve kolay yapılması, bu şirketlerin hızlı bir şekilde takip edilebilmesi önem arz ediyor. 

E-ticaret firmaları için tek bir platform üzerinden birden fazla kargo şirketi ile entegrasyon sağlıyor

Shipink, bu alanda e-ticaret şirketlerinin hayatını kolaylaştırmayı odağına alan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Shipink, e-ticaret firmaları için tek bir platform üzerinden birden fazla kargo şirketi ile entegrasyon sağlayarak kargo süreçlerini optimize eden bir SaaS yazılım hizmeti olarak faaliyet gösteriyor. E-ticaret şirketleri Shipink aracılığıyla, kargo ücretlerini öğrenebiliyor, etiket yazdırabiliyor, uluslararası belgeleri otomatik oluşturabiliyor, gönderileri ve iadeleri kolayca takip edebiliyor.

Oytun Yüksel, Ozan Umut Şimşek, Serkan Akgöz ve Engin Kartal tarafından Tübitak BİGG desteği ile Kasım 2021'de kurulan Shipink, yaklaşık 2 yıldır Teknopark İstanbul'da bulunan Cube Incubation kuluçka merkezinde çalışmalarına devam ediyor.

Yaklaşık 3 aydır üye kabul eden ve 300'ün üzerinde üyeye ulaşan Shipink, 3 aydır her ay yaklaşık yüzde 300 büyüyor. Girişimin haziran hedefi aylık 10 bin gönderinin Shipink üzerinden gönderilmiş olması. Türkiye'de Geliver.io, globalde ise Shippo, EasyPost, ShipCloud gibi rakipleri mevcut. Shipink, yapay zeka destekli kargo öneri sistemi ile tüm rakiplerinden ayrışacağını düşünüyor. 

200 bin TL Tübitak BİGG desteği alan Shipink'in şu anda Sendeo, MNG Kargo ve Octovan Express ile anlaşmaları mevcut. Dolayısıyla Shipink üyeleri, herhangi bir kargo anlaşması yapmasına gerek olmadan sistem üzerinden kolayca ve uygun fiyatlarla kargo gönderebiliyor. Buna ek olarak toplamda 10 kargo firması (MNG, Sendeo,Yurtiçi, UPS, Fedex, Aramex, Sürat, Octovan, PTT ve Aras) ve 3 satış kanalı ile (Shopify, Wix, WooCommerce) entegrasyonu var, bu sayede isteyen müşteriler sistem sayesinde satış kanalındaki kargo operasyonlarını otomatik olarak ve kolayca yönetirken aynı zamanda kendi anlaşmalarını kullanmaya devam edebiliyor.

Önümüzdeki altı ay içerisinde hem entegre olunan kargo firması sayısının hem de satış kanalı sayısının en az iki katına çıkacağı da bizimle paylaşılan bilgiler arasında. 

SaaS platformu olarak faaliyet gösteren Shipink, gönderi başına komisyon alarak gelir elde ediyor. Girişim, 2023 yıl sonuna kadar Türkiye'de pazar lideri olmayı, 2024 yılında ise Türkiye'nin ihracatına anlamlı katkı sağlayan ve dünyada adından söz ettiren bir girişim olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.