Onfido, dijital kimlik paylaşım şirketi Airside'ı satın aldı

Bu satın almayla birlikte Airside'ın gizliliği önceliklendiren kimlik doğrulama teknolojisi Onfido'nun kimlik doğrulama teknolojisi ile buluşuyor.
Onfido, dijital kimlik paylaşım şirketi Airside'ı satın aldı

Yapay zeka destekli sanal kimlik doğrulama girişimi Onfido, 100 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Onfido, dijital kimlik paylaşım şirketi Airsidesatın aldı. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Airside destekli Onfido ürünlerinin bu senenin sonlarına doğru yayına alınması planlanıyor. 

Seyahat endüstrisinde faaliyet gösteren Airside, alanının öncülerinden biri. Airside'ın paylaşılabilir kimlik teknolojisi, 10 milyon seyahatsever tarafından tercih ediliyor. ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi dahil olmak üzere ABD'nin kurumları tarafından da kullanılıyor. Bununla beraber Airside'ın müşterileri arasında uçuş şirketleri de yer almakta. Kullanıcılar, Airside Dijital Kimlik Uygulaması üzerinden ABD'deki havalimanlarında daha hızlı kimlik kontrolünün daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Bu satın almayla birlikte Airside'ın gizliliği önceliklendiren kimlik doğrulama teknolojisi Onfido'nun kimlik doğrulama teknolojisi ile buluşuyor. Böylece kullanıcılar tek seferde doğruladıkları kimliklerini her yerde kullanabilir hale geliyor. Bununla beraber kullanıcılar dijital kimliklerini cep telefonlarında depolarken, kolayca yönetebiliyor. 

İkilinin, seyahat, finansal servisler, e-ticaret ve internet platformlarında önemli bir dönüşüm yarattığını söylemek mümkün. Şirketler açısından bakıldığında ise Onfido ve Airside entegrasyonu, sunduğu kullanıcı deneyimi ile kullanıcı kazanımı yaratmakta önemli bir rol üstleniyor. Ayrıca sahtekarlık ve dolandırıcılık işlemlerinin azaltılması sağlanırken, hassas verilerin kurumlar için yaratacağı sorumluluklar da aza indirgenmiş oluyor. 

Bu birliktelik Airside kullanıcıları için daha geniş bir işletme ağını da beraberinde getiriyor. 195 ülkeden milyonlarca kullanıcı, dijital kimliklerini Onfido’nun 900'den fazla iş ortağında kullanabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.