Yapay zeka destekli Web3 geliştirici platformu Airstack, 7 milyon dolar yatırım aldı

Airstack, geliştiricilerin yapay zeka destekli doğal dil taleplerinde bulunarak zincirler arası verilere erişmesini ve bu verilerden faydalanmasını sağlıyor.
Yapay zeka destekli Web3 geliştirici platformu Airstack, 7 milyon dolar yatırım aldı

Web3 geliştirici platformu Airstack, Superscrypt liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı. Airstack bu yatırım ile tohum öncesi yatırımının ikinci yarısını kapatmış oldu. 2022'nin 3. çeyreğinde kapatılan yatırım turunun ilk yarısında ise Polygon, Hashed Emergent, NGC, Primal Capital, UOB Ventures ve Signum Capital, Airstack'i destekleyen yatırımcılar arasında yer aldı. 

Airstack, geliştiricilerin yapay zeka destekli doğal dil taleplerinde bulunarak zincirler arası verilere erişmesini ve bu verilerden faydalanmasını sağlıyor. Nisan ayında yayına alınan Airstack, şimdiye kadar 200'den fazla geliştiriciyi kendine çekmeyi başardı. Geliştiriciler, pazarlama motorlarından DeFi portfolyolarını optimize eden araçlara, reklamcılık platformlarından merkeziyetsiz uygulamalara kadar pek çok projenin üretilmesinde kilit rol oynadı. 

Airstack ile geliştiriciler tek bir sorgu ve yanıtı kullanarak zincir üstü, zincir dışı, zincirler arası ya da uygulamalar arası verileri sorgulayabiliyor, birleştirebiliyor ve entegre edebiliyor. 

Bu yeni yatırım duyurusuyla birlikte Airstack sosyal uygulaması Jam'in güncellenmiş versiyonunu da tanıttı. Farcaster ve Ethereum üzerine inşa edilen uygulama, iOS ve Android sürümleriyle kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Jam, kullanıcıların Web3 koleksiyon ürünleri etrafında şekillenen profiller ve gruplara yer veriyor. 

Her ne kadar AirStack şu an için hizmetlerini kullanıcılara ücretsiz olarak sunsa da; önümüzdeki dönemde şirket, yeni bir fiyatlandırma modeli ile karşımıza çıkacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.