Ripple, kripto girişimi Metaco'yu 250 milyon dolara satın aldı

Ripple, sunduğu hizmetlere, tokenize varlıklar için kripto saklama, dağıtma ve ödeme seçeneklerini ekleyebilecek. Metaco ise bağımsız bir marka ve işletme olarak faaliyet göstermeye devam edecek. 
Ripple, kripto girişimi Metaco'yu 250 milyon dolara satın aldı

Ripple, kripto para saklama şirketi Metaco'yu 250 milyon dolar nakit ve Ripple özsermayesi karşılığında satın aldığını açıkladı. Bu satın alma ile birlikte Ripple, sunduğu hizmetlere, tokenize varlıklar için kripto saklama, dağıtma ve ödeme seçeneklerini ekleyebilecek. Metaco ise bağımsız bir marka ve işletme olarak faaliyet göstermeye devam edecek. 

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Metaco'nun yönetici kadrosu ve müşteri geçmişine dikkat çekerek şirketi, kurumsal dijital varlık saklama alanında kendini kanıtlamış bir lider olarak tanımlıyor. Garlinghouse, Ripple'ın Metaco'yu bünyesine katmasının, şirketin büyüyen ürün paketi ve genişleyen küresel ayak izi için tarihi bir adım olduğunu vurguluyor. 

Ripple'ın kurumsal şirketlerin altyapılarına kripto ve blockchain entegre etmesini sağladığını hatırlatalım. Bunun yanı sıra şirket, Ripple ödeme protokolüyle öne çıkmakta. Ripple ödeme protokolünün kripto para birimi olarak XRP'yi kullandığını da ekleyelim. Her ne kadar Ripple ve XRP, farklı varlıklar olarak konumlansa da; Ripple elinde büyük miktarda XRP bulundurmakta.

Hatırlarsanız, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 22 Aralık 2020'de yayınladığı bir basın açıklaması ile Ripple Labs Inc. ve şirketin iki yöneticisi Christian Larsen ve Bradley Garlinghouse'a karşı, dava açtığını duyurmuştu. Dava dilekçesi Ripple'ın 2013 yılından itibaren, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD'deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı olarak satarak fon topladığını öne sürmekteydi.

O dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, özel şirketlerin kripto paralarını "kayıtsız" olarak nitelendirerek, kripto paraların, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na kaydettirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada Ripple ve yönetici kademesinin XRP satışlarından 1.38 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtmekte fayda var.  Bu satın alma ile birlikte Ripple aktivitelerini çeşitlendirmiş oldu. Bu sayede Ripple, bilançosunu kripto para odaklı şirketlerden oluşan bir portföye dönüştürürken, SEC davasında da kendini korumaya almayı amaçlıyor olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.