Hippocratic AI, General Catalyst ve Andreessen Horowitz liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Hippocratic AI, milyarlarca eğitilebilir parametre taşıyan ve soru cevaplama, karşılıklı sohbet, metin özetleme gibi doğal dil işleme problemlerine çözüm getiren güvenli derin öğrenme modelleri üzerine çalışıyor.
Hippocratic AI, General Catalyst ve Andreessen Horowitz liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Hippocratic AI, General Catalyst ve Andreessen Horowitz liderliğinde 50 milyon dolar tohum yatırım aldı. 50 milyon dolarlık yatırım, sağlık alanında bu sene yapılan önemli yatırımlar arasında yer alıyor. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. 

ABD merkezli şirket, 2022 yılında Alex Miller, Munjal Shah ve Vishal Parikh tarafından faaliyete geçti. Kurucu ortaklardan ve aynı zamanda şirketin CEO'su Munjal Shah, 2010 yılında alışveriş karşılaştırma sitesi Like.com'u Google'a sattıktan sonra bu iş için çalışmaya başladı. 

Hippocratic, büyük dil modelleri (LLM) yani milyarlarca eğitilebilir parametre taşıyan ve soru cevaplama, karşılıklı sohbet, metin özetleme gibi doğal dil işleme problemlerine çözüm getiren güvenli derin öğrenme modelleri üzerine çalışıyor.

Şirket, yapay zeka teknolojisiyle sağlık hizmetlerine erişilebilirliği, tahlil ve test sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirmeyi odağına alıyor. Büyük dil modellerinin güvenli ve etik kullanımına kafa yorduklarını belirten Munjal Shah, sağlık çalışanlarıyla iş birliği yaptıklarını söylüyor. Şirket, geliştirdiği LLM ile hastalıklara teşhis koymaya odaklanmıyor. Daha çok hastaların ameliyat sonrası sorularını yanıtlama, diyet tavsiyesi, sağlık hizmeti maliyetlerini faturalandırma gibi hizmetler veriyor. 

Covid-19 pandemisinden sonra yatılı hasta sayısını ve kalış süresini azaltmak, bunu personel seviyelerini uygun hale getirmek oldukça önemli hale geldi. Bu yüzden sağlık yönetici ve personelinin işlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan teknolojiler geliştiren şirketler ön plana çıktı. 

Hippocratic bu alanda çalışan tek girişim değil. Google geçen hafta yeni dil modeli PaLM2’yi tanıttı. Bu model ailesinde medikal bilgilere odaklanan Med-PaLM 2 gibi modeller yer alıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.