Goldman Sachs'tan yapay zeka destekli sosyal medya girişimi: Louisa

Louisa, işverenin veritabanından otomatik olarak kullanıcı profillerini oluştururken, birbirini tanımaktan fayda görecek çalışanları birbirine bağlıyor. 
Goldman Sachs'tan yapay zeka destekli sosyal medya girişimi: Louisa

Goldman Sachs kurumsal şirketler için yapay zeka destekli sosyal medya girişimini kurdu. Louisa isimli sosyal medya girişiminin temelleri kurum içi kuluçka merkezinde atıldı. Girişimin kurucusu ve CEO'su Rohan Doctor'ın aktardıklarına göre, 2019 yılında kurulan Louisa bundan böyle daha bağımsız bir şekilde faaliyet göstermeye başlayacak. 

Girişim, işverenin veritabanından otomatik olarak kullanıcı profillerini oluşturuyor. Bununla beraber, birbirini tanımaktan fayda görecek kişileri birbirine bağlıyor. 

Rohan Doctor, Louisa'yı yapay zeka destekli LinkedIn'in gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlıyor. Louisa  bir hafta 250 kişi tarafından gönderilen milyonlarca makaleyi okuyor. Akıllı profillere sahip akıllı bir ağ olarak konumlanan Louisa, son 2.5 yıldır Goldman Sachs çalışanları tarafından kullanılıyor. 

Louisa, aylık 25 bin aktif kullanıcıya sahip ve etkileşim oranı 5 kat arttı. Kullanıcı tabanını genişletmeye devam eden girişim, Goldman Sachs'ın yanı sıra ticari bir banka ve 100 milyar dolar varlığa sahip  bir VC fonu ile anlaşmış durumda. 

Girişim ilk etapta kullanıcılarına, geniş bir özellik seti sunmak yerine 5 ya da 6 profesyonel hizmet sunmayı planlıyor. Rohan Doctor'ın aktardıklarına göre, Louisa, içinde yaşadığımız zaman dilimini yakalıyor. Bunun nedeni ise hem Open AI'ın ChatGPT ile pazarda yarattığı dönüşüm, hem de hibrit çalışma sisteminin çalışanların etkileşimini değiştirmiş olması. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.