Yapay zeka ile mağaza hırsızlığını tespit eden Everseen, 65 milyon euro yatırım aldı

Everseen, otomatik ödeme gişelerinde hırsızlığı önlemek için bilgisayar görüşünü kullanıyor.
Yapay zeka ile mağaza hırsızlığını tespit eden Everseen, 65 milyon euro yatırım aldı

Perakendecilere yapay zeka destekli bilgisayar görüşü ve otomasyon hizmetleri sunan İrlanda merkezli Everseen, Crosspoint Capital Partners liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 65 milyon euro yatırım aldı. Yeni yatırım, şirketin teknoloji teklifini daha da geliştirmesine ve genişleme planlarına devam etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

2007'de, daha önce perakendenin yanı sıra büyük SAP kurulumlarında çalışmış olan Alan O'Herlihy tarafından kurulan Everseen, otomatik ödeme gişelerinde hırsızlığı önlemek için bilgisayar görüşünü kullanıyor.

Everseen, gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalardaki satış noktalarında hırsızlığı azaltmak için tavana monte kameralar ve bilgisayar görüş yazılımının bir kombinasyonunu sahip. O'Herlihy'ye göre, Everseen'in algoritmaları ilgilenilen nesneleri tespit edip izleyebiliyor, bunların nasıl etkileşime girdiğini analiz edebiliyor; alışveriş yapanlar ve satış görevlileri tarafından gerçekleştirilen ilgili eylemleri tanıyabiliyor.

Everseen, yapılandırılmamış video verilerini kullanılabiliyor ve şirket, bunları iş içgörülerine dönüştürdüğü için perakende sektörünün önemli meta veri üreticilerinden biri olarak konumlanıyor. Everseen'in bilgisayar görüşü teknolojisi, dünyanın en büyük 15 perakendecisinin yarısından fazlası tarafından kullanılıyor. 

O'Herlihy, perakende ile başlamanın, Everseen'in diğer komşu endüstrilerle ilgili bilgisayar görüşü yapay zeka kullanım durumlarının hem temelini hem de kitaplığını geliştirmesine olanak sağladığını söylüyor. O'Herlihy, bilgisayarla görme çözümlerinin şu anda çok sessiz ve belirli sorunları çözmeyi hedeflediğini; müşteriler perakende mağazalarındaki diğer sorunları çözmeye çalıştıkça Everseen'e olan talebin de arttığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.